Loading

Fort Lauderdale – USA

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Fort Lauderdale – USA

M’n nieuwe hobby is haken en breien, op een brei-ring. Heerlijk creatief bezig zijn en er ook niet te veel bij na hoeven denken. Inmiddels heb ik al een paar mutsen en pannenlappen gemaakt. Ben nu bezig met een tas, die ben ik aan het haken en ik moet zeggen dat het veel sneller gaat dan ik had verwacht.

Tijdens de Grand Voyage Zuid-Amerika kwam te sprake dat ik graag brei-ringen wou kopen maar wel het soort dat ik hier van een mede passagier had geleend. Ja, dan moest ik naar Jo-Ann’s en die hebben we niet in Nederland. En daar was Fran, ‘ik ga wel met je winkelen’ was haar antwoord. Fran woont in de buurt van Fort Lauderdale en we zouden met een taxi naar haar huis gaan, kijken in de post of er kortingsbonnen waren voor de winkels die we zouden gaan bezoeken en dan met haar auto naar Jo-Ann’s, Michaels en Wal-Mart. Zo gezegd zo gedaan.

We zijn tijdens ons winkelavontuur goed geslaagd en ik heb nu mijn eigen brei-ringen. Heb wat extra haken gekocht omdat ik geluiden opving dat er thuis wat mensen zijn die ook graag mutsen willen breien. Om niet alleen in de mutsen te blijven hangen, word ook zo mutsig, heb ik een patronen boekje gekocht en op deze manier blijft er een beetje variatie in zitten. Natuurlijk kon ik niet de leuke wol laten liggen, op deze manier kan ik mijn eigen dingen blijven maken op het schip. Tijdens de Sit & Knit worden er materialen beschikbaar gesteld maar er word een beetje verwacht dat de projecten die je daar mee maakt dat je die doneert aan de veiling voor het goede doel. De tas die ik nu aan het haken ben is met veilingswol, heb nu wol meegenomen dat ik de volgende tas zelf kan houden of althans niet weg hoef te geven aan de veiling.

Om het winkel tripje goed af te sluiten zijn we langs Wendy’s, Amerikaanse fastfood tent, gegaan en hebben we lekker slecht gegeten! Het was ontzettend gezellig maar toen realiseerde ik me wel dat ik weer afscheid moest aan nemen van een ‘cruise vriendin’. De afgelopen twee dagen begon iedereen al afscheid te nemen en adressen uit te wisselen. Er waren verschillende afscheidsfeestjes in het schip die ik ook bij heb gewoond en het was uiterst gezellig. Iedereen was in de ‘dit is de laatste keer dus laten we het er nog maar even van nemen’-modus. Heb nog even flink gedanst met Clementine/Mevrouw Vincent, heb nog twee maal met Symen een tafel gehost en ook ik heb met verschillende mensen adressen uitgewisseld. Symen en ik hebben genoeg adressen waar we kunnen logeren als we de wereld over willen reizen.

Met tassen vol spullen heeft Fran me aan het einde van de dag weer afgezet bij de cruise-terminal. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe ik op 21 december 2011 hier de gangway op kwam lopen en nu was het voorlopig weer de laatste keer in Fort Lauderdale. Symen en ik zitten vol ideeën met cruises die ik graag mee zou willen varen, dit keer wel in gebieden waar het internet wat beter is aangelegd zodat ik m’n werk mee op reis kan nemen. Maar eerst gaan we maar de oversteek naar Europa maken.

Het is vreemd, zag vandaag wel wat meer bekende gezichten dan verwacht. Wat bleek, er was een speciale aanbieding uit gegaan naar de mensen die met de vorige cruise mee waren. De Middellandse zee cruise waar we nu aan zijn begonnen is lang niet uitverkocht en met een flinke korting, heb ik gehoord, konden passagiers van de Zuid-Amerika reis een hutje boeken op een deel van de cruise die vandaag is gestart. Sommige passagiers zijn daar op in gegaan.

Voor nu; Daag Amerika en tot over acht dagen Europa!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.