Loading

Iowa City

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Iowa

Iowa City

Het is al even geleden dat Erin studeren in Iowa City maar het is één van haar favoriete steden in Iowa. Waar Iowa City eerst nog de hoofdstad van de staat Iowa was is Des Moines dit tegenwoordig, maar Iowa City heeft nog steeds de grootste universiteit van de staat. Het is een echte Amerikaanse studentenstad met campus en bijbehorende gezellige straatjes gevuld met koffiecafés, winkels en natuurlijk bars.

Twee uur in de auto is voor ons dames geen straf. Jillian is vandaag naar school en daarom gingen wij even terug in de tijd om te zien waar Erin in haar studententijd nog op de bar heeft staan dansen. Dit zijn de Amerikaanse steden waar ik me thuis voel, niet te druk en te vol maar wel gezellig en in beweging. De koffiecafés lonken je naar binnen met gezellige muziek en comfortabele stoelen en dat is de bedrijvigheid die ik in Knoxville nog niet heb kunnen ontdekken. Met een koffie in onze hand heerlijk door de straten geslenterd en me rond laten lijden door Erin langs de diverse campus gebouwen. Ik heb niet vaak spijt van dingen maar ik had graag een tijdje gestudeerd in een Amerikaanse stad, vind het jammer dat ik daar nooit harder m’n best voor heb gedaan.

Een studentenstad betekend ook vaak dat er leuke tentjes zijn waar je voor niet al te veel geld kan eten. Erin had goede verhalen gehoord over Motley Cow, er was nog een plekje op het terras en nu eindelijk de zomer is begonnen konden we natuurlijk niet binnen zitten. Onder het genot van een koud pilsje een heerlijke salade gegeten en nog meer gekletst. Vijf jaar inhalen doe je niet zomaar in een paar uur, we hebben elkaar zoveel te vertellen en zoveel te bespreken wat je niet zomaar even via Skype doet en dan hebben we ook nog de spontane gesprekken over onderwerpen waar we via Skype niet aantoe komen.

Onze dag aan Iowa City sloten we af met een bezoek aan John’s Grocery, John heeft een grote selectie bieren en die moest ik natuurlijk wel even checken. Ik schrok van de prijzen die John voor zijn assortiment vroeg, de meeste bieren waren afkomstig uit Nederland, België en Duitsland. Waar ik bij John één flesjes kon kopen kan ik bij Huub een zestal biertjes kopen van hetzelfde soort. Het was wel leuk om te zien dat ook ‘De Molen’ hier goed vertegenwoordigd was, maar daar geniet ik wel weer van als ik thuis ben.

Weer terug in Knoxville vloog Erin door het huis om haar yoga spullen bij elkaar te zoeken en nog geen vijf minuten later zat ze weer in de auto voor een yoga les. Ik bleef bij Jillian en Norb om heerlijk in de regen te spelen, buiten kwam het met bakken uit de hemel en zoals Guus Meeuwis zo mooi kan zingen ‘Het dondert en het bliksemt en het regent meters … water’. Met het zware geweld ver weg aan de horizon genoten wij van een natuurlijke douche. Net voordat Erin thuis kwam zaten we schoon aan de keukentafel, Jillian klaar om naar bed te gaan en wij om richting de brouwerij te vertrekken. We hebben genoten van live-muziek en heerlijke biertjes en ik heb de collega’s van Erin ontmoet, ze werkt zo nu en dan als serveerster in de brouwerij. Peace Tree maakt een heerlijke IPA en een HOP WRANGLER, zou graag wat mee naar huis nemen maar durf het risico in het vliegtuig niet te nemen. Het was een heerlijke avond met gezellige mensen, lekkere drankjes en … popcorn! Morgen zijn Erin en ik de hele dag in de brouwerij want ze moet werken dus we besloten maar niet te laat naar huis te gaan … we vertrokken pas tegen sluitingstijd! 11 uur om precies te zijn.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.