Loading

Kennebunkport

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Kennebunkport

Voor vandaag staat er flinke tocht op het programma, voor Nederlandse begrippen dan, een 6 tot 8 uur durende autorit. De Amerikanen draaien hier hun hand niet voor om, maar voor ons is het toch wel even wennen. We waren redelijk vroeg wakker en zaten met de koffers gepakt en ontbijt op, om 9 uur in de auto. De bestemming op dat moment nog onbekend, maar wel wetende dat we ergens aan de kust van Maine eindigen.

Het begin van onze tocht ging via de noord kant van het schiereiland Cape Cod. Even een korte omweg via het vliegveld. Zoals ik al eerder zie, we waren wat vergeten bij de autohuur, en aangezien de route richting het Noorden toch via Boston is was het gelukkig maar een korte omweg. Eenmaal aangekomen bij de autoverhuur bleek onze rode informatie map daar nog te liggen, we waren weer snel op weg naar onze ‘onbekende’ bestemming.

De volgende geplande tussenstop op ons lijstje was in Portsmouth. Dit ligt in New Hampshire en hier hebben ze geen verkoop belasting. Symen wilde voor aan boord nieuwe speakers dus even via de elektronica winkel om deze met een belastingvoordeel te kopen. Bij de Trader Joe’s ook nog even wat levensmiddelen ingeslagen. Voor mij een belangrijke stop tijdens tijd in Amerika, hier sla ik weer voldoende Jasmin Green Tea in voor een heel jaar. Niets beters dan ’s ochtends wakker worden met een kopje Jasmin Green Tea.

Na de geplande stops de TomTom zo ingesteld dat hij geen snelwegen en geen tolwegen meer neemt, enkel de toeristische route. Samen met de kaart die we eerder bij de AAA hebben opgehaald, de Amerikaanse ANWB, loodste Symen ons over wonderlijke weggetjes, langs pittoreske baaitjes en dorpjes. Maar ja, waar gaan we nu eigenlijk naartoe? Het werd uiteindelijk Kennebunkport, een dorpje aan de uitmonding van de Kennebunk rivier dichtbij de Atlantische Oceaan. Zoals een enkeling onder jullie misschien weet verblijft de Bush familie hier, alle twee de generaties presidenten hebben hier een niet al te gering optrekje. Na ons een beetje online voorbereid te hebben op de overnachtingsplekken hier, trokken we de stoute schoenen aan en liepen we hotelletjes binnen om te kijken of zij dezelfde deal als online konden bieden of beter. We kwamen uit bij Lodge on the Cove, een prachtige recent gerenoveerde lodge aan een mooie plas water dat in verbinding stond met de rivier de Kennebunk.

Na inchecken en het stallen van de bagage op ons gemak richting het dorpje gelopen. Tijdens ons rondje en kwamen we langs de Federal Jacks pub, welke onderdeel is van de Shipyard Brewery. Daar naar binnen gestapt en hebben we het grootste deel van de avond gezeten. Het eten was van uitstekende kwaliteit, helaas vielen de biertjes wat tegen. Redelijk plat zonder uitgesproken smaak, later vingen we op dat ze hier Engelse Malts gebruiken in het bier, welke veel van de bittere en hoppige smaken wegneemt.

Met ons buik vol naar het lodge gelopen waar we voldaan in slaap zijn gevallen, in het ontzettende grote bed! Ik was Symen zelfs even kwijt … gelukkig heb ik hem weer gevonden.

De favoriete adresjes om te … slapen
Lodge on the Cove
29 S Main Street
Kennebunkport, ME 04046, USA
(001) 207-967-3993
* Een motel zoals je ze kent uit de film, alleen helemaal gerenoveerd. Met slaap- en badkamers zoals we ze thuis ook zouden willen hebben. Echt een aanrader voor één nachtje of een paar!

De favoriete adresjes om te … eten
Federal Jack’s Restaurant & Brew Pub
8 Western Avenue
Kennebunk, ME 04043, USA
(001) 207 967-4322
* De keuken is uitstekend en zeker een aanrader. De bieren daarentegen zijn erg plat van smaak.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.