Loading

Het avontuur is begonnen!

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Het avontuur is begonnen!

Je hoeft eigenlijk helemaal niet zo ver te reizen voor een hele andere wereld en ander klimaat! Vanmorgen droeg ik nog m’n winterjas en sliep ik onder m’n winterdekbed. Op het moment draag ik slippers en om het helemaal af te maken sliep ik vannacht alleen onder een laken! Heerlijk dat je enkel na 4,5 uur vliegen al in zo’n andere wereld kan belanden.

Al een paar maanden staat deze reis gepland, een bezoek van vier weken aan Symen en de Maasdam, gevolgd door een gezamenlijke vakantie in Sevilla. Een heerlijke vooruitzicht welk begon met de vlucht vanaf Schiphol naar Tenerife Sud. Met enige aarzeling nam ik plaats in het vliegtuig, voor mij nam een jong gezin plaatst en nadat je een trans-Atlantische vlucht heb meegemaakt waarin de baby voor je aan één stuk heeft gehuild dan is dat moeilijk te vergeten … Ook op kortere vluchten. Maar de aarzeling was nergens voor nodig, het eenjarige meisje voor me was een lachebekkie en het was totaal geen straf of achter de jonge gezinnetje te zitten.

Na de aangename vlucht was Santa Cruz enkel een busritje verwijderd. Helemaal leuk was dat ik deze rit werd vergezeld door Eline, de vriendin van een collega van Symen. We hadden al een hotel gereserveerd in het centrum van Santa Cruz, Hotel Prinzipe Paz. Twee jaar eerder heb ik hier ook gelogeerd, dat is zo goed bevallen dat een nieuwe reservering zo gemaakt was. En zo zitten we dus nu op het moment in onze korte broek en wiebelen onze tenen los in de slippers. Een hele bevrijding na alweer een tijdje dichte schoenen te hebben gedragen.

De temperatuur is hier heerlijke aangenaam, ook rond een uurtje of tien. Waar in Nederland iedereen thuis op de bank zit en zich al klaar maakt om richting bed te gaan lijkt de avond hier pas te beginnen. Hele gezinnen zitten nog op het terras te genieten van een heerlijke maaltijd. Het geluid van mensen maakt het gevoel in me los om ook te ontdekken, ook nog even plaatst te nemen op een terrasje en de sfeer in me op te nemen. Heel bijzonder, op nog geen vijf uur vliegen beland je in een hele andere wereld!

De favoriete adresjes om te … slapen
Hotel Principe Paz
Calle Valentín Sanz, 33,
38002 Santa Cruz de Tenerife, Spanje

* Simpel en goed hotel in het centrum van Santa Cruz

2 Comments

 • Mam

  Lieve Martine. Ik moet erg aan de website wennen. Ik snap het nog niet helemaal. Maar vind het altijd leuk je verhalen te lezen. Dus ik ga op ondekkings reis.. Ik vind wel de letter kleur erg flats. Liefs Mam

  13 november 2015 at 19:49
  • Martine
   martine

   Mam, wat leuk dat je het hebt gevonden! Bedankt voor de feedback, ga er zeker wat mee doen! Liefs Martine

   14 november 2015 at 17:45
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.