Loading

Barcelona, Vervroegde verjaardag

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Barcelona, Vervroegde verjaardag

Of ik al nagedacht had over wensen voor mijn verjaardag, werd mij een aantal maanden geleden gevraagd. Geen enkel idee, eigenlijk heb ik alles wat mijn hartje begeerd en wanneer ik nu m’n wensen aangeef blijft er eigenlijk niets meer te vragen voor Sinterklaas. Gelukkig kwam daar een idee van vorig jaar boven borrelen … M’n moeder en vriendin Ans hadden vorig jaar het plan om naar Barcelona te vliegen om mij daar op te zoeken, helaas waren we daar één dag en vielen de prijzen voor deze dag er hoog uit.

Nieuwe ronde nieuwe kansen, na het bekend maken van het vaarschema werd direct het internet geraadpleegd en daar bleek dat de kosten deze periode veel lager lagen dan vorig jaar. Unaniem werd er besloten dat we vervroegd mijn verjaardag zouden vieren in Barcelona. Vliegtickets en hotel werden geboekt, en zo vertrokken m’n moeder, m’n zus Anne en Ans gisterochtend vroeg richting Barcelona.

En zo stond het verjaardagscomité tegen tienen bij de cruiseterminal, gewapend met bloemen, sjerp en ketting! Het moest duidelijk zijn dat ik 30 word en voor degene die niet beter weten was mijn verjaardag vandaag! Zo vreemd om de dames aan boord te hebben en samen door het schip te slenteren, thee te drinken en met z’n allen het lunchbuffet onveilig te maken. Felicitaties werden uitgedeeld en er werd kennis gemaakt met de ‘scheepsfamilie’. Hier leven is voor mij zo vanzelfsprekend, toch is het leven thuis en hier altijd gescheiden geweest. Dit soort ontmoetingen zijn best bijzonder en het fijn dat deze werelden even samensmolten.

Natuurlijk zijn we niet in Barcelona om alleen maar aan boord rond te hangen, zonde! Terwijl Symen weer hard aan het werk gingen maakte wij onze weg richting Park Guell. Hier genoten we niet alleen van Gaudi’s mozaïek, we genoten ook van de bezoekers. Zo liep er een bruidspaar door het park met een fotograaf, werden de meest gekke selfies gemaakt en werd er door het park gerend door degene die een ‘Europa in 3 dagen’ vakantie hadden geboekt. Voor mij is vakantie verbonden met ongegeneerd mensen kijken, de omgeving in je opnemen en genieten van wat er voorbij komt. En dat deden we, we namen alles in ons op en terwijl we genoten van Gaudi’s werk.

En zo vloog te tijd voorbij, inmiddels was het tijd voor thee bij Café Zurich. Dit hadden we beter niet kunnen doen, ik kon me herinneren dan de koffie daar erg goed was … de thee echter had meer weg van slootwater. Niet erg smakelijk en aan koekjes bij de thee doen ze hier niet. Beetje jammer. Dan maar wat winkelen om de pijn te verzachten, terwijl ik nog steeds voor paal liep met sjerp en 30-ketting! Tijdens het shoppen sloot Symen zich bij ons aan en slenterede we samen door de straten van Barcelona richting ‘Barria Bilbao’, dit tapas restaurant vonden we twee jaar geleden per toeval en sindsdien is het een soort van traditie om in Barcelona hier te eten. Dit is overigens helemaal tegen de reisregels, één van deze is dat we enkel één keer in hetzelfde restaurant eten. Gelukkig is het ‘Barrio Bilbao’ nog niet tegengevallen en stappen we vandaag weer binnen voor diner, maar niet voordat we chocolade hebben gekocht voor het thuisfront. De chocoladewinkel was snel weer gevonden zo vonden we net voor de avond drukte een tafeltje.

Bediend worden is erg fijn, je kan blijven zitten en alles word voor je geregeld. Hier word je bediend als het gaat om drankjes, voor het eten hier moet je zelf zorgen. Nee, maak je maar geen zorgen … het keukenpersoneel zorgt dat alles netjes op de toonbank staat, echter moet je de tapas wel zelf pakken en naar de tafel brengen. Geen enkel probleem! We laten ons leiden langs de heerlijke koude, warme, hartige en zoete tapas. Keuze genoeg voor iedereen, de satéprikkers uit de tapas verdwijnen in het daarvoor bedoelde bakje en zo genieten van een heerlijk hapjesdiner. Lekker rustig aan geen haast, helemaal op z’n Spaans!

En zo kwam er een eind aan deze dag in Barcelona, gelukkig hebben we er nog eentje in de planning staan! We zijn met de dames meegelopen naar het hotel, Hotel Colon welke zeker een aanrader is, en hebben even binnen een kijkje genomen. Erg simpel, schoon en de bedden liggen erg lekker! Toen was het ook voor ons tijd om ons padje te verlengen naar huis. Het is bijna tijd om ons bed in te duiken zodat we morgen weer fris en fruitig zijn!

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Park Guell
Carrer d’Olot, s/n
08024 Barcelona, Spanje

* Rondlopen in de wereld van Guidi!

De favoriete adresjes om te … eten
Restaurante Bilbao Berria
Placa Nova 3
08002 Barcelona, Spanje
* Onze vaste pintxos bar in Barcelona. Heerlijk zitten en smullen.

 

1 Comment

  • Mam

    Wat hebben we vandaag weer genoten. En wat apart om je verjaardag in Barcelona te vieren. Maar wel erg gezellig zo met z”n vieren. En kennis maken met belangrijke mensen voor jullie aan boord. Was een speciale dag. Liefs Mam

    23 november 2015 at 20:18
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.