Loading

Koningsdam

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Koningsdam

Heerlijk even niets doen, dat is cruisen wanneer je niet in de haven ligt. Alles mag, niets hoeft en je kan ook eigenlijk geen kant op. We zijn nu drie dagen aan boord en hebben inmiddels het schip aardig verkend. De Koningsdam heeft prachtige kunst door het schip hangen, jammer genoeg staat er nergens bij door wie deze prachtige werken zijn gemaakt. In tegenstelling tot de kunst op andere schepen, heeft de Koningsdam een prachtige collectie moderne kunst. Symen en ik zeggen niet vaak dat we een werk mooi genoeg vinden voor bij ons aan de muur, maar hier hebben we inmiddels al wel wat werken gespot die we zo mee naar huis zouden nemen!

Maandagochtend lekker rustig aan gedaan en aan het einde van deze relaxte ochtend met twee vriendinnen een bakkie gedaan naast de cruise terminal genietend van het mooi weer. S’middags verlieten we de haven van Amsterdam en begonnen we de reis naar de sluizen van IJmuiden. Daar aangekomen flink gezwaaid naar de ouders van Remco, die echt recht tegenover de sluizen wonen. Kreeg van Remco zijn moeder een leuke foto van het schip terwijl we onze weg naar de Noordzee maken. Op die foto is toch wel duidelijk hoe groot ze is. Aan boord hebben we het niet echt door, al is het van achteren naar voren wel een hele tippel.

Na de sluizen was direct te merken waarom we eerder niet door de sluizen konden. Op het water stonden grote witte koppen en het water kwam met grote kracht op de kade terecht. Buiten dekken werden gesloten en mensen werden aangeraden rekening te houden met de woeste zee. Gelukkig heeft Symen zeebenen en heb ik al aardige zeebenen gekweekt dus dat was geen enkel probleem. We genoten van de sauna, het ontspannen sfeer en s’avonds zijn we heerlijk wezen eten in het ‘Tamarind’. Een Aziatisch restaurant aan boord van de nieuwe schepen. Het was heerlijk! 10 jaar terug heb ik voor het laatst sushi gegeten en na afloop was ik niet lekker, laten we zeggen doodziek. Nu 10 jaar later vraag ik me af of dit nu kwam door de sushi of door de sake 😉 En zo genoten we in het Tamarind van vers bereidde sushi met tonijn. Het was heerlijk! Het kan zijn dat de chef in San Francisco de sushi niet goed had voorbereid, maar nu 10 jaar later geef ik toch echt de sake de schuld!

Voldaan gingen we naar bed en zijn we vandaag op de volle zeedag aangekomen. We gaan aardig te keer, er wordt gretig aftrek genomen van de kotszakjes, de groene appelen en de gember snoepjes. Deze zomer hebben we nog niet echt de kans gekregen om bruin te worden maar veel gasten hebben een ongezonde bleke en groenige kleur in hun gezicht terwijl ze hevig zweten. Het weer laat veel mensen niet koud. Ook ik had het vanmorgen een beetje moeilijk, vele jaren geleden besloot ik dan te stoppen met eten … FOUT! Dat is echt de grootste fout dat ik ooit heb kunnen maken. Ik vergelijk het altijd met een glas water. Vul een glas voor de helft met water, leg je hand erop en ga eens flink schudden. Ziezo, je hebt een storm in een glas water gecreëerd, en datzelfde gebeurd met de inhoud van je maag wanneer bijvoorbeeld een schip hevig te keer gaat. Vul het glas nu vol met water, leg nogmaals je hand erop en creëer nu maar eens de storm in het glas water! Dat gaat veel moeilijker, het water heeft bijna geen kant om naartoe te gaan. Wanneer je maag vol is kan het ook geen kant op. Voor mij is dit de beste oplossing, dus vandaag bestond grotendeels in blijven eten. En dat is hier geen probleem! Het aanbod aan restaurants, cafe’s en barren is enorm, genoeg keuze!

Vanavond hebben we heerlijk gegeten in de Dining Room en hebben we de avond afgesloten met een afzakkertje in de ‘Queens Lounge’. De afgelopen avonden trad hier de B.B. King All Stars band op. Een groep talentvolle muzikanten, vergezeld door een zanger en zangeres. De kwaliteit van deze artiesten is echt geweldig! Op de Maasdam en Volendam is het aanbod redelijk oubollig, alleen in de pianobar swingt het van tijd tot tijd nog wel eens. Hier staat de hele dansvloer op z’n kop, gaan mensen uit hun dak en word er flink geklapt aan het einde van een optreden. Dit mogen ze van ons wel op alle schepen doorvoeren en ook op andere plekken op het schip wordt een dansje gewaagd en lekker meegezongen. Je kan wel merken dat dit schip een andere doelgroep kent, al vraag ik me wel af … als de hoogbejaarde mensen hier kunnen dansen in de Queens Lounge, waarom zou dat dan niet kunnen op andere schepen?

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.