Loading

ms Noordam | Alaska & Azië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

ms Noordam | Alaska & Azië

Eind juli kwamen we thuis van de ms Rotterdam, een contract waar Symen de functie van Staff Captain mocht vervullen. Een nieuwe uitdaging waar hij ontzettend veel voldoening in vond. Niet snel hierna volgende het bericht dat Symen er wel rekening mee kon houden dat hij niet voor half, en hoogstwaarschijnlijk pas eind, oktober opgeroepen zou worden. Hij kon dus in alle rust gaan genieten van z’n welverdiende verlof. Na nog geen week thuis te zijn geweest dit jaar werden er direct plannen gemaakt voor de aankomende tijd.

Inmiddels weten we dat plannen in een ogenblik kunnen veranderen en dat deden ze! Nog geen twee weken later volgde een aantal e-mails of Symen begin september kon starten op de ms Noordam waar een gat is voor Staff Captain. Na een korte periode van samen nadenken en overleggen, lees een minuutje of acht, besloten we te reageren dat hij graag het gat zou willen vullen. Echter was hij niet eerder beschikbaar dan 12 september in verband met een verplichte cursus. Zonder deze cursus is zijn vaarbevoegdheid niet geldig en kan hij niet meer als zeevarende werken. En zo vertrok hij vanmorgen, na een succesvol afgeronde medische cursus, richting Alaska. Stukken eerder dan verwacht, maar wel in de positie waar hij het gelukkigst van wordt.

Ik blijf nog even wat langer thuis, 29 september ga ik ook aan boord van de ms Noordam in Vancouver. Wel vlieg ik een week eerder om eerst nog even wat tijd door te brengen met vrienden die net over de grens in de VS wonen. Het is alweer even geleden dat ik in de US of A ben geweest en ik kan onder andere wel weer een nieuw paar gympen gebruiken. Converse of Vans zijn zoveel goedkoper daar dan hier. En zo hoop ik in die periode te slagen voor wat nieuwe stappers.

De reizen die het schip gaat maken zijn echt fantastisch. Schitterende cruises rondom Japan en langs Taiwan, Zuid Korea en de Filipijnen. Allemaal nieuwe bestemmingen, zo interessant. Ik kijk er ontzettend naar uit om hier op ontdekkingstocht te gaan. Inmiddels hebben we de nieuwe Japan reisgids van Lonely Planet aangeschaft en heb ik de posttarieven voor de meest landen die we aandoen al opgezocht. Een reis zonder kaartjes te versturen kan natuurlijk niet! De internationale postzegel prijzen klinken toch een stuk prettiger dan de tarieven in Zuid Amerika, 40 cent voor een postzegel dat zijn prijzen waar wij in Nederland niet eens meer een nationale kerstzegel voor kunnen kopen.

Mocht je toffe tips hebben voor de havens die we aandoen dan hoor ik graag van je. Zoveel te zien en te doen dat het me eigenlijk een beetje duizelt. Ben je op hetzelfde moment als ons aan boord van de ms Noordam, stuur even een berichtje. Wie weet kunnen we een drankje doen! Voor nu wens ik je een fijne nazomer en een hele knusse herfst, een seizoen waar ik persoonlijk altijd naar uit kijk!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.