Loading

Vung Tau, Vietnam

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Vung Tau, Vietnam

De Baai der Schepen, dat is de vertaling voor Vung Tau. Een schiereiland net ver bij Phu My vandaan, de haven waar we vandaag lagen met de MS Volendam. Phu My is de uitvalbasis voor tours en bezoeken aan Saigon/Ho Chi Minhstad. Voor wie geen uren in de bus wilt zitten was daar de tour naar de badplaats Vung Tau, welke tijdens de Vietnamoorlog als recreatieoord werd gebruikt door de Amerikaanse soldaten. Nu het is vooral het centrum van de olie-industrie.

 

Al eerste brachten we een bezoek aan Lang Ca Ong, het ‘walvisgraf’, waar de beenderen van gestrande walvissen worden verzameld. Walvissen worden hier al beschermgeesten voor de vissers beschouwd en elk jaar wordt er een feest aan de walvis gewijd! Daarna brachten we een bezoek aan ‘Villa Blance’. Een statig gebouw met prachtig uitzicht over de oceaan. Inmiddels is het huis overgenomen door motten welke zich te goed doen aan het beddengoed en de banken in deze enorme villa. Vooral het uitzicht vanaf ‘Villa Blance’ is prachtig, een bezoek aan de binnenkant is niet echt indrukwekkend. ‘De Baai der Schepen’ daarentegen is zeker een bezoek waard. De vissers waren druk bezig met om hun boten klaar te maken voor de volgende vangst. De kleurrijke boten dobberen rustig op de branding en wachten om weer uit te varen.

 

We sloten ons bezoek aan Vung Tau af met een bezoek aan een boeddhistische tempel, met weer een prachtig uitzicht over de oceaan. De tempels hier zijn net als de kerken in Europa, voor leken lijken ze allemaal op elkaar, maar voor wie oog voor detail heeft zijn ze allemaal anders en hebben ze allemaal iets eigens!

 

Vandaag was onze laatste dag in Vietnam, voor deze cruise. Het land blijft me elke keer verrassen en staat zeker op het lijstje om ooit zelf doorheen te reizen zonder schip. Meer de binnenlanden in om een blik te werpen op het ‘gewone’ leven in Vietnam. De mensen zijn uiterst vriendelijk en het eten is echt de moeite waard! Nu gaan we eerst voor een dagje richting Cambodja om vanuit daar door te reizen naar Thailand en Singapore. Over een paar weken zijn we weer terug in Vietnam, ik ben nieuwsgierig om te zien wat er dan op m’n pad komt!

1 Comment

  • mam

    Wat weer een mooi verhaal. Wat een hoop kleuren in de gebouwen. Liefs mam

    12 november 2016 at 00:25
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.