Loading

Op zee | Weer aan boord van de Oosterdam

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Op zee | Weer aan boord van de Oosterdam

Het is alweer even geleden dat ik voet aan boord heb gezet. Begin April heb ik de Oosterdam zeer abrupt verlaten, nadat ons het nieuws bereikte dat m’n lieve Oma was overleden. In zeer korte tijd bereikte ons dit nieuws, wat zijn we soms toch dankbaar voor het digitale tijdperk. M’n oorspronkelijke vlucht zou drie dagen na Oma haar uitvaart op Schiphol landen, dit kon ik niet over m’n hart verkrijgen. Gelukkig kwamen we niet lang na haar overlijden aan in Panamastad, dit was nooit mogelijk geweest tijdens een Antarctica cruise, en kon ik zo op de directe vlucht naar huis stappen. Zo ontzettend fijn, de mogelijkheden van nu.

 

Tijd verstreek, voor mij was het tijd om even thuis te blijven en daar m’n leven te lijden. We hebben een prachtige bruiloft gehad in September, feest gevierd op de bruiloft van m’n zus en genoten van het thuis zijn. Toch brak het moment aan dat Symen zijn koffers weer pakte om richting schip te gaan, voor mij kwam het moment pas afgelopen woensdag. Zo had ik de tijd om al m’n kerstkaarten nog even met de hand te schrijven 🙂 En wie denkt dat het pakken van een koffer mij inmiddels zeer makkelijk af gaat heeft het fout. Ten eerste is het lastig pakken voor warme zomer en koude zomer in 23kg, ten tweede brak de rits van m’n koffer. Zo racete ik op het laatste moment woensdag nog even naar de kofferwinkel voor een nieuwe. Die volledig gevuld in de achterbak van m’n ouders ging donderdagmiddag. M’n moeder en zus brachten me even naar Schiphol, altijd wel gezellig zo samen. Nog even een warme drank gedronken op de luchthaven voor we afscheid namen voor zes weken.

 

De nieuwe koffer staat inmiddels alweer leeg achter de bank, Symen en ik hebben Buenos Aires onveilig gemaakt zaterdag avond en eindelijk waren we doordeweeks in Montevideo zodat ik het postkantoor een bezoek kon brengen. Het is alsof ik nooit ben weggeweest, alsof ik net de deur achter me dicht heb getrokken om bij Oma haar begrafenis aanwezig te kunnen zijn en direct rechtsomkeer heb gemaakt. Iemand zei hier, dit is je thuis … en dat is het! Wij hebben twee huizen, hier en in Nederland!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.