Loading

Calloa/Lima | Wat een fantastische dag!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Calloa/Lima | Wat een fantastische dag!

Alles met dieren, daar word ik gelukkig van. Een toer met de titel ‘Wildlife-Lovers Paradise’ kon ik natuurlijk niet laten schieten. Met een niet al te stabiel bootje voeren we naar de Palomino eilanden. Een kleine archipel voor de kust van Calloa/Lima, welke word bewoond door onder andere Humboldt pinguïns, pelikanen en zeeleeuwen. De zeeleeuwen wonen hier met honderden op één grote rots, samen gelukkig te zijn. Al is hier en daar wel een familiaire ruzie te zien, en die lijken niet al te gezellig … en daar heb ik dus tussen gezwommen!

 

Wow, wat een adrenaline kick was dat zeg! Gehuld in badpak en reddingvest gingen we enkel met z’n viertje het water in, gelukkig wel samen met een gids. Vooraf kregen we duidelijke instructies. Niet schreeuwen, niet watertrappelen, vooral met je benen richt vooruit in het water liggen en je voeten omhoog. En daar gingen we, een stukje zwemmen tussen de zeeleeuwen. Heb gegiecheld zoals Innie Minnie in Sesamstraat, denk dat ik aan de andere kant van de baai nog te horen was. De zeeleeuwen zwommen aan alle kanten langs ons heen, gelukkig kon ik de hand van m’n buurvrouw Theresa vasthouden want stiekem vond ik het ook ontzettend spannend. Wat een toffe ervaring was dit, okay er zat een geurtje aan en is douchen na afloop echt noodzakelijk. En toch zou ik het zo weer doen. Wat heb ik genoten, en ik kan het echt iedereen aanraden!

 

3 april 2023

Dit zal voorlopig m’n laatste blog zijn. Oma is gisteren overleden en ik heb besloten om vanaf Panama Stad naar huis te vliegen. Het voelt niet goed om drie dagen na de uitvaart te landen op Schiphol. Zo eindigt m’n reis hier, een beetje abrupt, dus. En toch voelt het goed om richting huis te gaan om bij Oma haar uitvaart aanwezig te zijn.

 

 

 

Favoriete adresje voor … natuur!

Wildlife-Lovers Paradise

 

De perfecte tour voor degene die graag vogels spotten en de kans willen grijpen om met zeeleeuwen te zwemmen. Ik kan dit echt iedereen aanraden, al weet ik niet of het ethisch verantwoord is voor de veiligheid van de dieren. Al werd er niet gevoerd, niet geaaid of aangeraakt.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.