Loading

Riverhead | Een moment van realisatie

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Riverhead | Een moment van realisatie

Elke minuut van onze aankomst in Nieuw Zeeland kan ik me nog herinneren, hoe we door de deuren van het vliegveld kwamen en de eerste teugen Nieuw Zeelandse lucht inademende. Verbleven in Lincoln, pubquiz speelde met Wendy en Dave, hoe we een chaos aantroffen op de camping in Mt. Cook, genoten van een zonsopkomst boven de ‘church of the good Shepard’ en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met de hoogte, en diepte punten die we deze reis hebben meegemaakt. Wat hebben we genoten, de verlate blogs lieten dat hoogstwaarschijnlijk wel doorschemeren aan de vaste lezers. Ik hoop dat je heb genoten van onze verhalen, altijd tof om te lezen wat je ervan vond.

Vanmorgen begonnen we de dag met koffie op het terras van de Cheese Barn en raakte we aan de praat met de lokale fietsvereniging die zo’n drie keer in de week er met elkaar op uit trekt. De koukleumen zaten binnen, de diehards buiten al durf ik te wedden dat de temperatuur buiten aangenamer was dan binnen. We kregen weer een hele lijst met tips voor Northland, nu maar hopen dat we daar de tijd voor hebben. De laatste week van onze reis is aangebroken en nu is de tijd gekomen om de koffers op te halen bij het depot van Kia Ora. 8 weken geleden konden ze mee met een herpositioneringstrip naar Auckland, voor ons dus geen gesleep met twee grote harde koffers.

Niet snel na Thames, belande we in de heerlijke rustige natuur, maar niet voor lang! Zeer snel kwamen op de drukke wegen van de voorsteden van Auckland, enige paniek ging hiermee gepaard. Dit is echt niets voor ons, die drukte en ook de enorme chaos dat hier het verkeer heet. Mensen zijn nou niet echt de beste chauffeurs hier en dat is in grote steden toch echt te merken. We maakte een stop bij de Nieuw Zeelandse Intratuin voor wat boodschappen, een bak koffie en een broodje. Zo konden we even zonder aan het verkeer deel te nemen een plan maken voor de rest van de rit.

Onvoorspoedig ging het niet, maar daar was ook eigenlijk alles mee gezegd. Het land is niet gemaakt op grote snelwegen en de afritten slippen zo ontzettend snel dicht dat files snel ontstaan. De stad is gewoon veel te groot voor wat het land aankan. De koffers hadden we redelijk snel in de camper en zo reden we even naar de supermarkt voor de boodschappen van deze week. Je merkt direct dat we in de stad zijn, het is een mengelmoes van culturen op straat, in de supermarkt ligt opeens sushi en de deli afdeling is groter dan we ergens hebben gezien en het vak aan kant en klaar producten is ook aanzienlijk groter. Prachtige supermarkt, al doen wij het liever met de kleintjes omdat we ons veel meer op ons gemakt voelen in de kleinere steden en dorpen.

Vanavond slapen we op de parkeerplaats van Hallertau Brewery in Riverhead, een brouwerij in een buitenstad van Auckland. De perfecte plek voor een pitstop wanneer je in of uit de stad rijd. Op het menu staat steak met een lekker biertje, al hebben we vanmiddag ook nog even een heerlijke steak opgehaald voor aankomende week. We liggen echt dubbel om de prijzen van steak hier, voor een stuk biefstuk van 600 gram betalen we nog geen € 5,- (het was wel in de aanbieding vandaag. Thuis hadden we al ruim richting of boven de twintig euro gezeten! Wij gaan nog even een dobbelsteentje gooien, lees ‘Keer op Keer 2’ spelen, en een lekker biertje drinken voor we ons te hard realiseren dat onze geweldige reis er bijna opzit.

Favoriete adresje voor … Tuin artikelen!

Kings Barn Garden Center & Cafe

163 Airfield Road

Takanini, Auckland, Nieuw Zeeland

Mooi ruim tuincentrum met grote selectie planten en zaden. Achterin zit er een fijn cafe voor een kop koffie of wat te eten.

Favoriete adresje voor … Boodschappen!

Aussie Butcher Kumeu

45 Main Road

Kumeu, Nieuw Zeeland

Wat een aanbod aan vlees hebben ze hier, met elke dag weer andere specials. Opzoek naar iets dat niet in het vak ligt, zoals een ander gewicht? Gewoon even vragen en ze maken het zo voor je wanneer het voor handen is. Wij vroegen of ze het even konden vacumeren en dat was helemaal geen probleem!

Favoriete adresje voor … Bier & Eten!

Hallertau Brewery Riverhead

1171 Coatesville Riverhead Highway

Auckland, Nieuw Zeeland

Aan de rand van de doorgaande weg in en uit Auckland vind je Hallertau. Een brouwerij met een mooie biertuin waar je heerlijk kan zitten met wat eten en drinken. Het menu, zoveel voor eten als drinken, is uitgebreid en je kan hier ook terecht voor Thompson whisky. Blijkbaar word dat gewoon gemaakt achter de brouwerij. We hebben hier heerlijk gedronken, gegeten, mensen gekeken en heerlijk gekletst met het personeel.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.