Loading

Red Beach | Het einde van een fantastisch avontuur

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Red Beach | Het einde van een fantastisch avontuur

‘Waar zijn jullie allemaal geweest?’ Overal waar we komen en tijdens elk kletspraatje dat we maken wordt deze vraag gesteld. We noemen elke keer het riedeltje op, al is het helemaal niet belangrijk waar we allemaal zijn geweest! Het gaat erom wat we hebben gedaan, gezien, of we genoten hebben en hoe we het hebben beleefd. Tegenwoordig gaat het zo meer om kwantiteit dan om kwaliteit! Net als de discussie die we verloren over dat je Nieuw Zeeland kan zien in z’n totaal in acht dagen door Queenstown, Christchurch, Rotorua en Auckland te bezoeken. Het draait heir in Nieuw Zeeland veel minder om steden dan op andere plekken waar we zijn geweest, het gaat erom wat er tussen ligt! Hoe mensen leven, het gevoel van gemeenschap en vrijheid!

De afgelopen tien weken zijn omgevlogen, niet normaal hoe snel zoiets kan gaan! We kennen het wel van Symen z’n verlof, die vliegen ook altijd voorbij. Toch leek deze reis nog tien keer zo hard te gaan! 

Onze laatste twee nachten in de camper sliepen we op een camping in een buitenwijk van Auckland, 35km bij de echte stad vandaan en op de meeste momenten zegt Google dat het tussen de 75 en 90 minuten duurt voor je op je bestemming in het centrum bent gearriveerd. Dit is natuurlijk een makkelijke manier om de economie een boost te geven, je kan vast meer vragen als er Auckland onderaan je adres staat dan wanneer het Red Beach, Orewa of Silverdale zegt. Op de camping voelden we ons hartstikke thuis, elke ochtend werden we wakker met een concert waar de vogels in m’n wake-up light nog wel een puntje aan kunnen zuigen! Het strand is om de hoek en de sfeer is gemoedelijk. Buiten de camping is het druk, chaotisch en spreekt het ons eigenlijk niet echt aan. De ligging van de camping is zo ideaal, ten opzichte van het inleverpunt van de camper, dat het toch de moeite waard is.

Rustig hebben we de was gewassen, de koelkast leeg gegeten en gedronken, koffers ingepakt, genoten van onze laatste maaltijden in de camper, nog een laatste biertje gedaan niet ver van de camping en speelde we natuurlijk nog wat potjes Keer op Keer 2! Het is een raar idee dat we aankomende nacht in het vliegtuig slapen en morgenavond alweer in ons eigen bed liggen. Het maakt ons beiden verdrietig, het idee dat we hier weg gaan. Tuurlijk zijn we blij familie en vrienden weer te zien, en Symen staat een toffe uitdaging te wachten op z’n werk waar hij totaal onverwacht zondag al naartoe vliegt! Samen even bijkomen zit er niet in, ook dat voelt raar.

Na deze reis weten we dat we hier graag naar toe zouden verhuizen. Emigreren is iets waar we het al zo lang over hebben, misschien wel sinds we samen zijn. De perfecte plek om naartoe te verhuizen is tot nu toe Nelson, op het Zuidereiland, al is de Bay of Islands hier in het Noorden ook wel een echte kandidaat. Jammergenoeg kunnen we met Symen z’n huidige baan hier niet naartoe verhuizen, de regering wilt niet alleen je belastingsgeld maar ook dat je een plek inneemt in de economie. We zullen zien wat de tijd brengt, mocht iemand tips of ideeën hebben dan zijn deze altijd welkom!

Voor nu kijken we elkaar nog even aan en genieten we van onze laatste uurtjes hier in Nieuw Zeeland. We kunnen voor een paar centen extra hier vanmiddag laat uitchecken en zo genieten we nog even van onze KEA, de camping, het strand en elkaar. Einde middag brengen we de camper weer richting het depot van KIA Ora. Vanavond laat vliegen we via Shanghai naar huis, waarna we rond een uurtje of 7 s’avonds zullen landen op Schiphol. Bedankt iedereen voor het volgen van deze bijzondere reis, hoop dat jullie genoten hebben van de verhaaltjes en de foto’s. Wij hebben in ieder geval genoten van deze fantastische reis, jullie appjes en natuurlijk reacties onder onze reisverhalen. Voor nu tot ziens en we weten zeker dat dit niet de laatste keer was dat we in Nieuw Zeeland zijn geweest!

Om even terug te kijken, hieronder globaal de route die wij hebben gereden door Nieuw Zeeland, in totaal ongeveer 7750 kilometer verspreid over 10 weken.

Onderstaande kaart is een een verzameling van plekjes waar we heerlijke biertjes, kopjes Flat White, goede whisky en verrukkelijke glaasjes wijn hebben gedronken. Natuurlijk hebben we ook in schattige winkeltjes gesnuffeld, van de natuur genoten, toffe dingen gedaan, heerijk overnacht, VVV’s bezocht en nog veel meer. Laat je dus niet afschrikken door de hoeveelheid puntjes, toch hebben we de tegenvallers achterwege gelaten. We willen natuurlijk alleen de echte toffe plekken met je delen!

Favoriete adresje voor … Kamperen!

Red Beach Top 10

163 Airfield Road

Takanini, Auckland, Nieuw Zeeland

Suprior Top10 camping. Wij stonden dichtbij het strand en niet ver van de faciliteiten. Aan de strand kant allemaal unisex en in het gebouw is ook een keuken voor gemeenschappelijk gebruik. Op het grasveld naast de camper plaatsen staat een picknick tafel en in het midden een groot grasveld staan BBQ’s die je zo kan gebruiken. Een fijne camping om je trip te starten of eindigen.

Favoriete adresje voor … Camper huren!

Kia Ora

Familiebedrijf gespecialiseerd in het verhuren van campers voor lange termijn, afhankelijk van het seizoen start de gemiddelde verhuur periode hier bij een maand. Wij kozen voor een camper met toilet, aangezien dit ons meer vrijheid zou geven met waar we zouden kunnen staan en ook het weer zou hier zo zijn dat we vaker binnen zouden leven. Onze Mercedes campervan was prefect voor ons tweetjes, met z’n drietjes had het krap geworden. De maat is handzaam ook bij het parkeren want hij past qua breedte precies in een parkeervak. In de toekomst zou ik zeker weer een vergelijkbare camper huren! 

Mocht je vragen hebben over het huren van een camper, dan beantwoord ik die graag!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.