Loading

Hamilton | Een tegenvaller

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Hamilton | Een tegenvaller

Wanneer we vertellen dat we uit Nederland komen en niet te ver uit de buurt wonen van Amsterdam krijgen we altijd een reactie die er vanuit gaat dat we geen genoeg van de stad kunnen krijgen. Nou, niets is minder waar! We vinden het leuk om naar Amsterdam te gaan voor een concert, museum of een specifieke winkel, terug in de trein naar huis zijn we altijd weer blij dat we uit kunnen stappen in Alkmaar. Voor ons groot zat! Zodoende ook de reden om uiteindelijk toch Auckland over te slaan, na alles wat we tot nu toe hebben gezien trekt de grote stad ons niet. Dan maar een kleine stad, dachten we!

Hamilton is de vier na grootste stad van Nieuw Zeeland met 185.000 inwoners. De grootste industrie is hier de ijzer en staal industrie, je zou het eigenlijk de IJmuiden van Nieuw Zeeland kunnen noemen die Tata hebben. Zo depressief als IJmuiden is het hier niet, sorry iedereen die ik daar ken, maar om nou te zeggen dat Hamilton is wat we ervan hadden verwacht … nee.

Gisteren hebben we tussen hier en Waitomo een oud collega van Symen opgezocht, hij is muzikant en doet hier en daar een invulcontract. Symen wist dat hij hier woonde en na een belletje gingen we even langs bij de steengroeve en koeien boerderij die hij samen met zijn ouders runt. Een bijzonder bedrijf om te zien, en te horen hoeveel mogelijkheden ze nog hebben met het steen. Er zijn een aantal plekken op het erf die niet aangeraakt mogen worden, daar wilt hij een huis op bouwen voor hem en zijn vrouw. We liepen wat rond, dronken een drankje en hebben de John Deer collectie bekeken, het leek meer op een museum dan op een boerenschuur! 

Niet ver na de boerderij reden we door Cambridge, direct viel ons op hoe fijn het hier aanvoelde. Overdreven druk was het niet en ook niet te rustig, ze hebben een mini bioscoop, wat toffe cafés en restaurants hoorde we en wat bijzondere winkeltjes. We reden er eigenlijk best met een snelvaart doorheen, de grote snelwegen lopen hier gewoon door dorpen heen en niet eromheen zoals in Nederland. Na ons bezoek aan Hamilton vandaag hebben we eigenlijk spijt dat we niet zijn blijven hangen om daar een dagje door te brengen.

Hamilton heeft een ontzettend groot aanbod aan restaurants en cafés, het winkelaanbod daarentegen is zoals in elke grote stad. Niet echt iets bijzonders. Made, een markt hal, is een aanrader voor eten, drinken en winkelen en hier en daar zagen we wel iets. Toch was het totaal niet van wat we van Hamilton verwacht hadden! Mogelijk is het een illusie die we van grote steden hielden, we komen erachter dat we eigenlijk helemaal niet zo van grote steden houden. Geef ons toch maar iets kleins, met net genoeg dat je nodig hebt en dan de mogelijkheid om naar de grote stad te rijden voor een museum of concert!

Favoriete adresje voor … Eten & Winkelen!

Made Hamilton

401 Grey Street

Hamilton East, Nieuw Zeeland

Een markthal zoals we ook zagen in Christchurch, een plek waar eten, drinken en winkelen samen komen. Hier is het veel overzichtelijker dan in Christchurch, wel is er veel leegstand en word er ook nog flink verbouwd. De ‘foodcourt’ is totaal niet wat je ervan verwacht als je denkt aan eentje in een winkelcentrum, ja je kan er burgers en frietjes krijgen. En ook sushi, vietnamees van hoog niveau en er is zelfs een bier- en wijnbaar. Toffe plek!

Favoriete adresje voor … Eten!

KeyStone

150 Victoria Street

Hamilton Centraal, Nieuw Zeeland

Lekker eten, goede sfeer en in het weekend vaak livemuziek.

Favoriete adresje voor … Drinken!

Wonder Horse

236 Victoria Street

Hamilton Central, Nieuw Zeeland

Cocktail en/of whiskey liefhebber? Dit is de plek om niet te missen! Denk je dat je het niet heb gevonden, kijk even beter naar die dubbele deur en luister of er muziek achter vandaan komt. Wij dachten dat we er aan waren voorbij gegaan. Achter de deur zit een hele toffe bar met leuk personeel, overal banken en een hele goede keuze aan drankjes. Even iets anders! Wil je graag wat meer uitleg of praat je graag met de barman? Vermijd Wonder Horse dan in het weekend tussen 21.00 en 00.00!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.