Loading

Meredith, Thuiskomen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Meredith, Thuiskomen

North Conway was een centraal punt in onze route, maar om het nou een erg interessante stad te noemen … nou nee. Het bood ons een bed vanaf de Kancamagus en een heerlijke relax dag gisteren, maar het is niet een plek die ik aan kan raden. Het hotel overigens ook niet, het personeel werd met de dag onbeschofter. Nadat we een klacht hebben ingediend zijn we vertrokken richting het Merengebied in New Hampshire, ruim een uur rijden vanaf de White Mountains.

Een mooie route langs allemaal kleine wegen, elke dag stellen we de TomTom zo in dat we de grote snelwegen vermeiden en kunnen genieten van de landelijke routes. Het valt ons tegen hoe zeer de bomen hier al zijn veranderd, in Maine was het meer. Toch maakt dat de routes niet minder mooi en kwamen we net voor het middaguur aan in Meredith. Het was eigenlijk niet echt duidelijk wat we hier gingen doen, tijdens ons hele avontuur hadden we nog geen problemen gehad met hotels maar hier zaten Symen en ik toch wel een beetje met onze handen in het haar. Er waren genoeg opties, maar allemaal zo ontzettend duur zonder extra’s dat we ons echt afvroegen of het nodig was om $ 300,- neer te leggen voor een bed zonder ontbijt. Een bezoekje aan het VVV leverde niets op en redelijk gefrustreerd gingen we wat eten. Rijden we verder of geven we ontzettend veel geld uit voor niets?

En toen was daar Laura, onze redder in nood. Ze bracht ons niet alleen koffie en gaf ons te eten, ze gaf ons ook de routebeschrijving naar een gele inn niet zo ver van haar restaurant. De naam was haar even ontschoten maar de gele Inn zou volgens haar wel wat voor haar zijn. Met een klein zucht van opluchting in de auto gestapt en de route omschrijving van Laura gevolgd, we reden langs een gele Inn en wisten niet zeker of dat het was. Langzaam zijn we voorbij gereden om later de auto om te keren en voor ‘The Ballard House Inn’ te parkeren. Brian, de eigenaar, kwam al snel naar ons toegelopen en schudde ons de hand. Hij had ons al voorbij zien rijden en hoopte al dat we om zouden keren.

Soms heb je dat gevoel dat je ergens goed zit, voel je je thuis en maakt het eigenlijk niet uit maar wil je daar graag verblijven. Zo voelde dat ook hier bij de Ballard Inn. Lynn en Brian runnen deze Inn al voor geruime tijd en doen fantastisch werk. Alle kamers zijn gerenoveerd, vernoemd naar de meren in het gebied en zien er uitnodigend uit. Brian en Lynn wonen in het achterhuis en zijn altijd bereikbaar via een speciale bel. Vers gebakken koekjes staan op de tafel, de koelkast is goed gevuld met water, fris, bier en wijn en mag vrij worden genuttigd, er is de hele dag koffie en thee aanwezig, de Inn heeft een gezellige woonkamer en elke ochtend wordt er een twee gangen ontbijt geserveerd! Wat wil een mens nog meer? Dit is wat we zochten en hier is waar we onze twee laatste nachten van de roadtrip willen logeren! De kosten voor een nacht lagen wat hoger dan ons budget, maar met alle extra’s die we erbij krijgen scheelt het eigenlijk niet zoveel als we de afgelopen dagen hebben uitgegeven.

En daar zijn we dan nu, Meredith – New Hampshire. Een klein dorpje aan de rand van een prachtig meer, Lake Winnipesauke. De achtertuin van Brian en Lynn kijkt uit op een ander meer en een prachtig bosgebied. Het is hier echt schitterend. Op aanbevelen van Brain en Lynn door het dorpje gelopen en s’avonds heerlijk gegeten bij Canoe. Dit was precies wat we nodig hadden en soms lijkt het dan ook op je pad te komen. Wel kreeg ik wat huiswerk van Lynn mee, de kamer die we graag wilde huren voor twee nachten is voor morgen volgeboekt en tegen een gereduceerd tarief mogen we in de tweekamer suite helemaal boven in de Inn, maar dan hoopte ze wel dat ik haar Benelux-reisgids vulde met tips voor vooral Nederland. Dat is geen enkel probleem! Vanavond begonnen, morgen ga ik weer verder. Nu gaan we lekker genieten van een koud biertje en elkaar op de bank van onze suite.

De favoriete adresjes om te …  slapen

De favoriete adresjes om te …  eten & drinken

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.