Loading

Meredith, Squam Lake

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Meredith, Squam Lake

Squam Lake is niet alleen de naam van onze kamer, het is ook de naam van een dichtbij gelegen meer. Dit meer staat bekend om de Loon paren die zij huisvesting bied. De Loon is een eend achtige vogel die overigens meer het DNA heeft van een pinguïn dan van een eend. De Loon staat op de Canadese 1 dollar munt en komt steeds meer voor in de VS, maar toch zijn ze nog steeds ‘zeldzaam’ als het zo wilt noemen.

Op aanraden van Brian en Lynn boekte we een cruise op Squam Lake, zo kon Symen alvast een beetje aan het water wennen en konden we samen de schoonheid van dit gebied ervaren. We hadden wel bijna de boot gemist, de boten hier vertrekken van drie verschillende locaties en de brochure die wij onder ogen hadden gekregen was niet zo duidelijk in waar we nu eigenlijk moesten opstappen. Gelukkig bestaat er de mobiele telefoon en kon er gebeld worden naar de kaptein dat de twee missende passagiers er aan kwamen! Konden we gelukkig toch nog mee.

Het water was kalm, net geen spiegel, en dat was wel verradend. Daar waar wij in onze windstoppers en lange broek gepakt zaten was de kleding keuze van een aantal medepassagiers minder passend, korte broek en een dun jasje. De wind blies overal doorheen en zorgde ervoor dat er gretig aftrek werd genomen van de dekens aan boord. De 90 minuten op het meer vlogen voorbij. We hebben zeven Loons gezien en genoten van de prachtige uitzichten die de boot vanaf het meer ons bood. Onze kaptein vertelde honderd uit over alles wat we zagen en zo kregen we meer een idee van het meren gebied dat op het moment grotendeels beschermd is.

En van al dat varen krijgt een mens honger. Bij Walter om de hoek serveren ze heerlijke maaltijden voor hongerige meer-varende! Heerlijk in het zonnetje genoten van een uitgebreide lunch, beter kon het bijna niet. Wel wisten we dat niet veel later we een aardige inspanning gingen leveren, we gingen Rattlesnake Mountain beklimmen voor een prachtig uitzicht over Squam Lake. Nou, ik kan je vertellen dat we de lunch nodig hadden. Het was een aardige klim, afdalend zagen we oude mensen zonder problemen passeren daar waar wij integendeel gemakkelijk naar boven gingen. Het was een klim en we voelde onze longen branden, betekend dat we vanavond niet meer naar de sportschool hoeven! Het uitzicht bovenaan de berg, na een beklimming van een half uur, was meer dan belonend. Schitterend, de meren, de eilanden en vooral het uitzicht over al dat groen. De route naar beneden ging bijna vanzelf en zagen wij op onze beurt jonge mensen met enige moeite de klim naar boven maken.

De middag hebben we doorgebracht in onze heerlijke suite van de Inn. Niet te geloven dat we morgen alweer richting Boston gaan. Dit hele avontuur is zo ontzettend snel gegaan. Niet te geloven. Elke dag hebben we ervan genoten en ook vanavond hebben we weer extra genoten van het goede adres dat Brian en Lynn ons gaven voor avondeten. Tavern 27, een Amerikaans georiënteerd tapas restaurant. Voor Amerikaanse begrippen is een lang diner drie kwartier, we hebben bijna drie uur bij de Tavern gezeten en genoten van heerlijk eten een live muziek door een pianist. We hebben een compliment achter gelaten voor de eigenaren terwijl wij onze weg maakte naar de Inn om te genieten van de prachtige sterren hemel in de hangmat die in de achtertuin van de Inn staat. Je kan de sterren hier zowat aanraken en het stof rondom de sterren kan je bijna voelen. Het is tijd om thuis vaker het licht uit te zetten zodat we ook in Nederland van deze prachtige sterrenhemel kunnen genieten.

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Squam Lakes
23 Science Center Road
Holderness, NH 03245, USA
(001) 603-968-7194
* Het Science Center verzorgd cruises over Squam Lake. Zeker een aanrader voor natuurliefhebbers en vogelspotters!

De favoriete adresjes om te …  eten & drinken
Tavern 27
2075 Parade Road
Laconia, NH 03246
(001) 603-528-3057
* Weer een aanrader van Brian en Lynn, en weer een topper. Amerikaanse tapas in een Europees tempo. Heerlijk relaxed gegeten!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.