Loading

New York, The big apple

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

New York, The big apple

Mijn leven is soms erg decadent! Waren we een paar dagen geleden nog in Canada, vandaag ben ik voor zes uur in NYC. Even voor een paar uurtjes de ‘big apple’ onveilig maken. Persoonlijk vind ik dat nogal decadent, lijkt wel een beetje op het leven van een filmster die elke dag in een andere stad wakker word. Zo is mijn leven ook wel een beetje!

Maar het leven van een filmster is niet altijd met een gouden randje, er moet hard gewerkt worden en vaak vroeg worden opgestaan. En zo was het vandaag ook voor mij, het harde werken kon ik achterwege laten … ik heb ontzettend leuk werk dus dat lijkt nooit op hard werken en de dingen die ik hier aan boord doe voor Jan en Alleman lijken eigenlijk ook niet op werken. Het vroege opstaan daarentegen, even voor zes gingen we met het schip langs het Vrijheidsbeeld en de skyline van NYC. Een prachtig gezicht, het vroege opstaan nam ik dan maar op de koop toe! De aankomst in NYC is één van de mooiste die ik ooit heb gezien.

En daar waren we dan, voor zes uur in NYC. Gelukkig kon Symen vandaag ook een paar uurtjes het schip verlaten en zo vertrokken we tegen 9 uur richting ‘de grote stad’. De Maasdam lag enkel een paar blokken bij Times Square vandaan, dat werd onze eerste stop. Niet alleen van ons, ook van de andere honderden persoonsleden die het schip konden verlaten. Een prachtig gezicht om iedereen zo enthousiast te zien! En zo genoten we van alle lichtjes, de winkels, de drukte, de heerlijke warmte van de stad en vooral van elkaar. En zo hebben we een heerlijke dag gehad, lekker geslenterd door de straten van NYC, hand in hand door Central Park gelopen, heerlijk geluncht bij een moderne diner en vooral genoten van de tijd samen van boord. Eigenlijk maakt het dan niet uit waar we zijn, maar om die tijd samen in NYC door te brengen maakt het eigenlijk werd specialer.

Jammer genoeg gingen de zes uur die we hadden zo voorbij en moesten we eigenlijk te snel terug keren naar de Maasdam. Symen ging hard aan het werk aan ik ging even studderen, het West-Friese woord voor je ding doen, heerlijk dat studderen. Uiteindelijk verzamelde we met een hele groep op deck 9 voor de ‘sail away’. Waar we vanmorgen aankwamen in het donker, vertrokken we nu op het moment dat de zon zich voorbereide om te gaan zakken. Het was weer een prachtig spektakel, vanaf het water heb je een goed overzicht over de skyline en het vrijheidsbeeld! En zo gingen de paar uur die we hadden in NYC voorbij, in een ogenblik.

Nu zijn we onderweg naar Florida, Ft. Lauderdale om precies te zijn. Tijd om ons op te maken voor de reis naar Europa, maar niet voordat we lekker twee dagen op zee hebben gedobberd!

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Five Napkin Burger
630 Ninth Avenue
New York City, NY 10036, USA
* Burgers + Bier + Goede service = Lekker zitten!

De favoriete adresjes om te … eten
Junior’s
1515 Broadway
New York City, NY 10036, USA
* $ 7,25 cheesecake. We hebben er extra van gesmult!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.