Loading

Curaçao, Koningsdag in de tropische zon!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Curaçao, Koningsdag in de tropische zon!

Koninginnedag en koningsdag, echt een Hollandse traditie. Oranje overheerst op deze dag en de meeste mensen zijn in een opperbeste stemming. De huizen zijn opgeruimd en de overige huisraad word te koop aangeboden op de vlooienmarkt, er is maanden geoefend op dansjes en muziekstukjes door creatieve kindertjes en de stukjes worden opgevoerd op straat, bandjes treden op, er zijn spelletjes voor kinderen en er word gezellig een drankje gedronken.

Voor vandaag had ik nog niet eerder Koninginnedag buiten Nederland gevierd. Het is best vreemd om nu in Curaçao Koningsdag te vieren, ook wel Nederland maar je bent meer verzekerd van beter weer dan in dat Nederland ruim 12000 km verderop.

Het is een zonnige dag geweest, de straten ook hier in Willemstad kleurde oranje, spelletjes werden op straat georganiseerd, biertjes waren over verkrijgbaar en bandjes speelde op elke hoek van de straat. Koningsdag zoals het hoort, alleen dan met tropische temperaturen. Heerlijk genieten!

Uren hebben we door de straten geslenterd en genoten van de sfeer. Ook wij hadden ons uitgedost in Oranje, in de koffer waren kleren en accessoires meegekomen speciaal voor deze dag! Met een grote glimlach hebben we oranje gedragen en genoten van deze bijzondere ervaring!

En nu is het tijd om te pakken … over een paar dagen is het weer tijd om naar huis te gaan. De vakantie zit er weer op. Het schip gaat weer richting het Noorden en ik heb besloten dat dit jaar voor gezien te houden. Symen kreeg al foto’s van de havens in Canada en het ziet er naar uit dat sommige havens overgeslagen moeten worden aangezien de haven nog vol met ijs ligt. Ik ga weer richting huis en laat Symen nog even verder varen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.