Loading

Bonaire, De wondere onderwaterwereld!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Bonaire, De wondere onderwaterwereld!

18 jaar was ik, toen kreeg ik van mijn ouders mijn duikbrevet kado. Althans, ze betaalde de cursus waarmee ik dit papiertje kon behalen, het duikbrevet halen moest ik zelf doen! En zo gingen m’n vader en ik samen naar de cursus in Alkmaar en doken we het zwembad in bij Van Der Valk Akersloot. Inmiddels ruim 10 jaar later heb ik hier nog steeds profijt van. Inmiddels heeft ook Symen zijn duikbrevet en kunnen we ook samen de onderwaterwereld verkennen!

Zo ook vandaag hier in Bonaire. Altijd is het al een droom geweest om hier te gaan duiken, hoe cool is dat als je die mogelijkheid krijgt! Een maand terug was Symen al met een aantal collega’s wezen duiken met de heren van Dive Friends Bonaire, ook voor vandaag had Symen kunnen regelen dat we via het schip mee konden op tour en met een aantal collega’s en passagiers gingen we op pad. We werden opgehaald met een bootje en naar de duikschool gebracht waar we alle benodigde materialen kregen om daarna te gaan duiken bij de ‘Cliff’ en daarna bij ‘Joanne’s Sunchi’ op Klein Bonaire.

Deze ervaring is eigenlijk niet in woorden onder te brengen. Boven water is er zoveel onrust en drukte. Helemaal wanneer het waaide, zoals het vandaag deed. Onder water heerst er een serene rust, de vissen lijken zich niets aan te trekken van de drukte boven water. Ze leven hun leven en zwemmen van hier naar daar en weer terug. Het is een bijzondere ervaring dat je je zoveel meter onder water bevind en mag genieten van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft. Het was heerlijk genieten bij beide duikspots, echt puur genieten!

Nog totaal verbaasd over alles wat we onder water mochten zien hebben we een broodje frikandel speciaal gegeten bij een restaurantje niet ver van het schip vandaag. Hier zou ik zeker wel een paar weken kunnen doorbrengen en vaak van de visjes genieten. Het was een heerlijke dag, met iets wat ik al heel lang hoopte te kunnen doen. Ik kan niet goed onder woorden brengen hoe bijzonder dit was!

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Duiken in de wateren rondom Bonaire!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.