Loading

Barcelona, Nog meer Gaudi!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Barcelona, Nog meer Gaudi!

Vakantie, voor de één is het uitslapen, lekker rustig aan doen, tientallen boeken uitlezen en vooral rustig aan doen. Voor de ander is vakantie vooral dingen ondernemen, dingen zien en nieuwe dingen doen. Hier aan boord is het gemakkelijk om daar een gulle middenweg in te vinden, op de havendagen is het vooral ondernemen en op de zee dagen is het codewoord ‘relaxen’. Vandaag was de laatste dag van ons bezoek aan Barcelona en dat betekende nog even alles eruit halen en genieten van wat deze stad te bieden heeft.

Niet te laat uit bed, ontbijten en hup in de stadsbus richting het stadscentrum. Het hotel van Mam, Anne en Ans was makkelijk te vinden en vanaf daar maakte we onze weg naar de Sagrada Familia. Waar Anne vorig jaar uren heeft moeten wachten om naar binnen te mogen, stonden we vanmorgen binnen een paar minuten bij de ingang van de kerk met onze tickets in de hand. November is de perfecte tijd om deze stad te bezoeken, de temperatuur is aangenaam en het aantal toeristen is aanzienlijk gedaald in vergelijking met het zomerseizoen waardoor je niet lang hoeft te wachten bij de attracties.

Al eerder, in 2009 en 2013, heb ik de Sagrada Familia mogen bezoeken. Twee jaar terug waren de verschillen aanzienlijk, nu vielen vooral de kleine details me op. De prachtige deuren met bladeren, de details in de glas en lood ramen, het prachtige mozaïek in het plafond en het verschil in geluid aangezien er veel minder constructie plaatsvond dan toentertijd. Ook het feit om hier samen te zijn met m’n moeder, Anne en Ans maakte het anders, het is de eerste keer dat Mam en Ans in Barcelona zijn en zij kijken hun ogen uit. Waar we het allemaal over eens waren, de Sagrada Familia is niet alleen een kerk het is een kunstwerk.

Na afloop van ons bezoek besloten we door de straten van Barcelona te slenteren opzoek naar lunch. We belande in een klein restaurantje met een etalage vol heerlijke zoet en hartige baksels. Heerlijk gegeten en ons nog steeds verbaasd over het feit dat we in Barcelona met z’n viertjes aan een tafeltje zaten. En zo ging de dag voorbij, straatje in en straatje uit, het bekijken van de prachtige architectuur te vinden op elke hoek van de straat en we eindigde op de markt aan de Ramblas waar we heerlijke vleeswaren kochten om later vandaag van te genieten.

En zo kwam er een einde aan het avontuur in Barcelona. Voor Mam, Ans en Anne was het tijd om de koffers op te halen in het hotel en hun route te vervolgen naar het vliegveld. Nadat ik de dames heb uitgezwaaid was het ook voor mij tijd om weer richting huis te gaan, maar niet voordat ik flanerend over de Ramblas richting het beeld van Columbus liep!

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Sagrada Familia
Carrer de Mallorca, 401
08013 Barcelona, Spanje

* Rondlopen in de wereld van Guidi!

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Can Vila Boquería Ibérica
Puesto 162
Mercat de Sant Josep – La Boqueria
Les Rambles, 91, 08001 Barcelona, Spanje

* Hét adres voor Spaanse vleeswaren!

1 Comment

  • Mam

    Wat was dit weer een bijzondere dag. En wat een mooie kerk. Je wist niet waar je kijken moest. Zoveel te zien. Wil zeker een keer terug. Maar dan ook met Jack samen. Maar nu was het echt een meiden uitje. Bar genoten. Liefs Mam

    23 november 2015 at 20:10
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.