Loading

Civitavecchia, Hollands weer

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Civitavecchia, Hollands weer

Terwijl het water met een enorme kracht over de kademuur knalt zit ik heerlijk binnen in onze hut. Het weer is erg onvoorspelbaar de laatste paar dagen. De planning was dat we vanmorgen rond acht uur zouden aankomen in Civitavecchia, wegens slecht weer heeft de kapitein besloten om het gas in te drukken gisteren en kwamen we hier gisteravond rond tien uur aan. Gisterochtend wiegde de Maasdam heerlijk op de golven, de voorspelling was dat de ‘hel’ zou losbreken wanneer we tussen Corsica en Sardinië zouden varen, gelukkig was dit niet het geval. Dit bleek later stilte voor de storm.

En terwijl de meeste passagiers nu in regenachtig Rome rondlopen zit ik hier lekker warm in m’n huispak. Het is de afgelopen jaren een soort van traditie geworden dat vriendin Ans een heimwee-pakket klaarmaakt met kaartjes en cadeautjes voor onderweg. Voor vandaag zat er een lieve kaart in en voor de uurtjes waarin ik me verveel, al komen die niet heel veel voor, een knutselpakket om je eigen kerstballen te maken. En zo ben ik de hele middag al in de weer met m’n knutsels. Heerlijk gekleurd in m’n nieuwe kleurboek, de kerstballen hangen gezellig aan de muur en ook m’n haakwerk groeit gestaag. Dit soort dagen noemen we een ‘zelf ingelaste zeedag’. Perfect voor wanneer het weer me niet aanstaat of voor de dagen waarop ik behoefde heb aan de ‘nietsdoen’ vakantie tegenover de ‘ik wil alles zien’ vakantie.

Het plan was om vanavond al onze weg te vervolgen naar Napels, ook hier heeft het weer roet in het eten gegooid. De kapitein heeft besloten om vanavond hier te blijven liggen en morgenochtend rond een uur of zeven richting Napels te vertrekken, als alles goed gaat zullen we daar aankomen rond een uurtje of vijf. Dit betekend dat we enkel anderhalve dag hebben in deze stad, eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Napels is niet helemaal mijn ding, ik vind het vooral een stinkstad en het is ontzettend druk. Wil je meer de rust en de natuurlijk opzoeken dan is de Amalfikust en Sorrento echt de moeite waard. Voor nu weet ik dat morgen weer een heerlijke zeedag word, althans … als we niet te veel heen en weer gaan vanwege de storm!

1 Comment

 • Ans

  Martine, het is even wennen aan je nieuwe stijl van je blog maar het ziet er “gelikt”uit.
  Ook leuk om al die andere bestemmingen nog even te zien en je te realiseren dat je een echte globetrotter bent.
  Ja, wat was dat geslaagd…op verjaarsvisite in Barcelona.
  Hoop dat het weer wat beter wordt maar ik weet dat jij je wel vermaakt…… altijd wat te knutselen!
  groet voor alle 2

  24 november 2015 at 16:46
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.