Loading

Napels, Hij slaapt alleen maar!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Napels, Hij slaapt alleen maar!

Gisterochtend vroeg vertrokken uit Civitavecchia, de zee leek erg op de wegen in België. Het was een erg onrustige reis richting Napels, de spuugzakjes werden overal in het schip aangeboden en groene gezichten waren overal te zien. Gelukkig werd het richting de middag rustiger en voeren we aan het einde van de middag de haven van Napels binnen. Eigenlijk wel een bijzondere ervaring, normaal vertrekken we rond zonsondergang, gisteren kwamen we rond die tijd aan en konden we heerlijk de wal op om pizza te eten met z’n zevenen. We hebben heerlijk gegeten en de gelato toe, bij een prachtige zaak, is echt een aanrader. Heerlijk zo’n dag. Niet te laat naar bed want vandaag zou een drukke dag worden.

 

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Pizzeria 7 Soldi
Vico Tre Re a Toledo
6, 80132 Napoli NA, Italië

* Heerlijke pizza zonder poespas!
De favoriete adresjes om te … eten
Casa Infante
Via Toledo 258
80132 Napels, Italië

* Beste Gelato ooit!

 

Het is altijd een verrassing op welke tour ik ga en met wie. Een paar dagen voor de uiteindelijke dag weet ik of er een gaatje voor me is en op welke tour. De groep blijft een verrassing voor we in de bus zitten en zo ook vandaag. Alle tours voor die van mij op weg geholpen toen het tijd werd om richting beneden te gaan en met m’n eigen groep naar Mt. Vesuvius te vertrekken. En daar stond ie, helemaal klaar om een berg te beklimmen, Symen! Wat een grote verrassing. Al een aantal dagen wist hij dat ik met deze tour mee zou gaan en als verrassing had Symen geregeld dat hij mee kon. Gisteren zei ik nog dat hij geen verrassingen kon houden en nu dit, zo leuk!

De tour was één groot avontuur! Met de bus vertrokken we naar de rand van de berg om daar met een 4×4 naar boven te vertrekken. Het was een enerverend ritje naar boven, was maar goed dat we in de gordels zaten! Boven was het nog een pittige wandeling waar boven, waar een prachtig uitzicht op ons stond te wachten. Ongelofelijk dat Mt. Vesuvius zoveel schade heeft kunnen aanrichten 79 jaar na Christus, en nu alles ontzettend groen is rondom de berg. Vesuvius slaap al jaren, in 1999 leek het alsof hij wakker werd, maar niets was minder maar. Het hoogte punt van vandaag was dat Symen en ik dit samen konden meemaken, want meestal ga ik alleen op pad.

Terug naar Napels genoten we nog na van het avontuur op Vesuvius, terwijl de bus nog een laatste stop maakte om te winkelen bekeken wij de foto’s die we net hadden gemaakt. Het was een heerlijke dag en zeker een aanrader voor ieder die van een beetje avontuur, natuur en prachtige uitzichten houd!

 

 

De favoriete adresjes om te … doen!
Mt. Vesucius
* Een ervaring die je niet mag missen als je in de buurt bent!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.