Loading

Het begint ergens op te lijken

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Het begint ergens op te lijken

Het is alweer even geleden dat we naar de Vakantiebeurs zijn geweest. Inmiddels hebben we met veel reisorganisaties gesproken over onze voorgenomen reis naar Australië. De reisorganisaties waar we helemaal lyrisch over waren na ons bezoek vielen achteraf toch wat tegen en de organisaties waar we eigenlijk van hadden verwacht dat zij niet echt een match zouden zijn bleken helemaal met ons op één lijn te zitten. Zo maakte één van hen een prachtige offerte voor ons op. Het contact met de reisconsulent verliep zeer prettig, toch bleek dat hun idee van budget niet helemaal overeen kwam met het idee dat wij bij budget hebben. Zo stelde zij een DoubleTree by Hilton voor als hotel in Sydney. Ook bleek het voor veel reisorganisaties lastig om te bemiddelen in nationale en internationale vluchten. Aangezien wij enkel voor mij opzoek zijn naar internationale vluchten, van Amsterdam – Seattle en van Sydney – Amsterdam, en niet een volledige pakketreis voor ons beide afnemen is het voor veel reisbureaus lastig om vluchten aan te bieden voor een gunstige prijs zonder hoge toeslagen. Dit gold ook voor TravelEssence, Walkabout en Australie Online, ook zij konden hierin niet bemiddelen. Wel sloot hun offerte aan bij onze wensen. Alle bovenstaande reisorganisaties kan ik aanbevelen, wanneer je bij meerdere organisaties een offerte opvraagt vind je zelf wel een organisatie die goed bij jouw wensen aansluit. Is de offerte niet helemaal naar wens, er is vaak veel meer mogelijk dan een offerte toont … een persoonlijk gesprek kan mogelijk meer inzicht bieden voor de boeker maar ook voor de reisadviseur om meer aan de wensen van de boeker te kunnen voldoen.

Onze reden voor het boeken via een organisatie is de betaling van de reis. Wanneer je alles zelf boekt kan dit nogal een aanslag zijn op je creditcard. Vliegtickets zijn meestal vooraf te betalen via iDeal, maar de betaling van hotels, excursies en auto- of camperverhuur gaat eigenlijk altijd via de creditcard. Aangezien het betalen met de pinpas niet heel gewoon is in Australië zullen we ook daar onze creditcard veel gebruiken voor reguliere betalingen. Wanneer hotels, excursies en verhuur van een vervoersmiddel hier al op zijn gereserveerd is een deel van het limiet al in gebruikt. Natuurlijk zijn er hiervoor wel de ‘prepaid creditcards’ waarop je je vakantie budget kan storten en met deze creditcard de betaling kan doen. Na veel onderzoek hebben wij echter besloten om een reisorganisatie in de arm te nemen om hotels, excursies, camper en vlucht bij te boeken zodat wij de kosten hiervoor gemakkelijk via internet bankieren kunnen betalen en het bestedingslimiet op de creditcard onaangeraakt blijft.

Na veel bellen en uitzoeken kwamen we uit bij KILROY. KILROY is gespecialiseerd in verre reizen, wereldreizen, backpacken en studeren in het buitenland voor jongeren, studenten en backpackers. Wij passen niet helemaal in deze doelgroep omschrijving, toch liet Susan van KILROY weten dat zij reizen boeken voor eigenlijk iedereen. Helemaal mooi, zij bleken ook alle vluchten te kunnen boeken voor een gunstige prijs, dit gaf de doorslag om de reis via hen te regelen. Uiteindelijk hebben we wel zelf de camper geboekt. Dit via Totally Camper, een organisatie gerund door de Nederlandse Rene en Ester, gevestigd in Melbourne. Zij konden voor een hele goede prijs een campervan voor ons reserveren, helemaal mooi meegenomen is dat Totally Campers met een eigen risico werkt van AUD $500,- waar we bij veel andere organisaties voor het afkopen van het eigen risico keken naar een bedrag van € 1200,- tot € 2500,-.

En zo hebben wij afgelopen week alles gereserveerd. Het hotel voor de eerste nacht in Sydney, het hotel in Cairns voor drie nachten, de duik excursie met Pro Dive Cairns naar het Great Barrier Reef, de camper van Cairns naar Melbourne, het hotel voor de laatste nachten in Sydney en alle bijbehorende vluchten. We zijn helemaal tevreden met wat we uiteindelijk hebben geboekt, de daarbij behorende prijzen en met de samenwerkingen die we zijn aangegaan. Onze trip is nu zo geboekt dat hij spontaan blijft en we kunnen gaan en staan waar we willen, en toch is de accommodatie voor de eerste en laatste dagen geregeld zodat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. Vooral genieten, dat is het motto!

Voor nu kunnen Symen en ik vooral verdwalen in de reisgidsen die hier op de grond liggen en wegdromen bij alle mooie plaatjes op het internet. Tips en aanbevelingen zijn natuurlijk altijd welkom. Hieronder een overzicht van de plekken die we aandoen met het schip en als prachtige afsluiter een roadtrip van Cairns naar Melbourne en citytrip naar Sydney! Geweldig vooruitzicht!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.