Loading

Beijing, China

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Beijing, China

De voorbereidingen voor de afgelopen, en aankomende, dagen begon al in juli met het aanvragen van een Chinees visum. Alle benodigde documenten werden gekopieerd, pasfoto’s moesten worden gemaakt en de benodigde gegevens werden opgezocht. Na een aantal bezoeker aan Den Haag kreeg ik het benodigde papiertje en werd mij toegang tot China verleend! En niet alleen dat, ook bleek het mijn ticket voor de twee daagse tour naar Beijing.

 

Een aantal dagen geleden werd definitief dat ik de afgelopen twee dagen naar Beijing mocht. Symen had de bevestigende documenten bij zich toen hij de hut binnen kwam. Voordat hij mij het geweldige nieuws vertelde waarschuwde hij me voor de sprinkler boven het bureau. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat ik mezelf daaraan zou bezeren nadat ik in gejuich uitgebarsten over de tour die me was toegewezen. Pinguïns en walvissen als ik me niet vergis.

 

Op het moment zit ik aan datzelfde bureau en kan ik niet stoppen met glimlachen en m’n arm is inmiddels blauw van het knijpen! De Chinese Muur, de Ming graftombes, de Verboden Stad, het Tiananmen-plein en de Tempel van de Hemel waren het toneel van mijn bezoek aan Beijing. De eerste kennismaking met China was overigens de enorme smog die het zicht al de hele nacht had belemmerd. Een verbazingwekkend feit, bij een zicht minder dan twee kilometer sluiten hier de snelwegen! In Nederland blijft de snelweg open, ook wanneer je geen hand voor ogen ziet.

 

Deze twee dagen in Beijing waren geweldig! Het lange wachten op de immigratie en het openen van de snelwachten, ja dat neem je dan maar voor lief. De prachtige bestemming, waarvan je later pas beseft dat ze allemaal zonder moderne machines zijn gebouwd, maken alles weer goed. Als kind leer je op school al over de Chinese Muur, lees je er over en zie je op tv documentaires over China en de rijke geschiedenis die het land heeft. En nu stond ik daar zelf, zo ontzettend bijzonder.

 

Vertragingen zorgde er voor dat we bij inval van het duister aankwamen bij de Ming Tombes. Een klein gedeelte van het complex was nog maar open, erg jammer. Het heerlijk diner met Peking eend in de hoofdrol en het prachtige 5***** hotel waarin we sliepen maakte alles weer goed. Voor wie het nog niet helemaal was vergeten bij het ontbijt, daarna was dat gevoel zeker met de noorderzon vertrokken. We konden kiezen uit ontbijt, lunch en diner uit alle windstreken die je maar kan bedenken! Dat was nog eens lekker wakker worden.

 

Eén van de meest prachtige en betoverende schatten van China stond voor de twee dag op het programma, Zijin Cheng. Oftewel de Verboden Stad. Hete complex bestaat niet uit één statig gebouw, maar uit een reeks van gebouwen en zalen zoals in een stadje. Voorheen was Zijin Cheng verboden voor het ‘gewone volk’, nu kan iedereen de stad bezoeken en dat is wel te zien. Een zee van mensen ging ons voor, foto’s zonder mensen erop maken is hier bijna onmogelijk!

 

Normaliter benader je de Verboden Stad vanaf het Tiananmenplein en via de Poort van de Hemelse Vrede, met het monumentale portret van Mao. Maar ja, er zijn belangrijke mensen en belangrijke mensen. De Filipijnse president was vanmorgen ook in Beijing en het gehele plein werd voor dit bezoek afgesloten voor het ‘gewone volk’. Via de zij-ingang betraden we de Verboden Stad en nadat de president weer was gevlogen was er weer ruimte voor ons om het plein te bekijken. Hou je van je privacy dan is een bezoek aan Tiananmenplein niet aan te raden, Big Brother is watching you!

 

Na een traditionele Chinese lunch was het tijd voor onze laatste stop, de Tempel van de Hemel, wordt ook wel het mooiste historische monument in Beijing genoemd. De Gebedszaal voor een Goede Oogst is het toonbeeld van het 267 hectare grote park waar de tempel op is gevestigd. Ook hier kan je dezelfde mooie blauwe, groene en gouden beschilderingen zien zoals bij de Verboden Stad. Monnikenwerk als je het mij vraagt. Ook hier een zee van mensen, het is onmogelijk om hier in Beijing de mensenmassa te ontlopen. Toch was het volgens de gids rustig in de stad, goed om te weten!

 

Inmiddels ben ik weer terug aan boord, in m’n hutje en heb ik de smog van me af gedoucht. De afgelopen twee dagen waren erg bijzonder. Ik was gewoon in Beijing, Denk dat ik nog even de foto’s ga bekijken, als bewijs dat ik echt ben geweest!

1 Comment

  • mam

    Wat heb je weer een hoop beleeft. China lijkt mij ook een gaaf land. En de chinese muur wauw. Ik geniet volop van je blogs en de foto,s. Zo zijn we een beetje mee op reis. Liefs mm

    1 november 2016 at 04:14
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.