Loading

Shanghai, China

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Shanghai, China

Thuis en tijdens mijn reizen ben ik vaste klant bij het lokale postkantoor. Ansichtkaarten en handgeschreven brieven houden me wel bezig, thuis en op reis. Ook de verkopers van kaarten hebben aan mij een goede klant, meestal stap ik de winkel uit met een aardig stapeltje op zak. Door de jaren heen heb ik een dozijn penvrienden verzameld, het klinkt heel oubollig en ouderwets maar dat is het helemaal niet. We bespreken precies hetzelfde als diegene die mailen of appen met hun vrienden en waar zij hun ‘post’ versieren met emoticons komen bij ons ‘snailmailers’ stickers, gekleurde pennen, mooi postpapier en ansichten om de hoek kijken om de berichten een persoonlijker uiterlijk te geven.

 

Een aantal jaar geleden kwam ik in contact met Gloria en sinds die tijd schrijven we elkaar brieven. Toentertijd woonde ze in Beijing, inmiddels is ze weer terug verhuisd naar het dorp waar ze is opgegroeid. Eén van de items op haar bucketlist was het bezoeken van Shanghai, toeval was dat ook de MS Volendam hier zou komen en zij heeft haar reisschema op het bezoek van de Volendam aangepast. Gelukkig hadden we voor vandaag afgesproken en konden onze plannen gewoon doorgaan.

 

Het is altijd apart om iemand te ontmoeten die je ‘kent’ maar nog nooit heb gezien. Van de meeste penvrienden weet ik niet eens hoe ze eruit zien. Eigenlijk is dat ook helemaal niet van belang, maar wanneer je af wilt spreken is het niet geheel onbelangrijk om iets over de uiterlijke kenmerken van de ander te weten! Mijn roze jas en blauw rugzak doen het altijd goed, en zo ook vandaag! Geheel volgens schema ontmoette we elkaar voor het schip en konden we op ons gemak kennismaken met Shanghai en elkaar. De Hop On/Hop Off bus bleek de ideale oplossing voor beide!

 

Gloria wou graag uitstappen midden tussen Louis Vuitton, Prada, Dior en Hermes. Ik was redelijk verbaasd over de keuze van onze stop, maar stond overal voor open! De roltrappen van een winkelcentrum met nog meer ‘grote’ merken bracht ons naar één van de bovenste verdiepingen waar Banyan Tree is gevestigd. Dit restaurant is net een week open, ontvangt nu al hele goede recensies op het internet en voor de locatie is het ontzettend redelijk geprijsd. De menukaart bestaat uit een prachtige fotoboek waarin alle gerechten in staan, alleen al van het kijken naar de menukaart krijg je honger.

 

Het eten was echt spectaculair. Kippenvleugels met mango-eieren, halve kip, traditionele soep en ontplofte vis welke normaliter alleen op feestdagen wordt geserveerd. Nog nooit eerder heb ik zo lekker Chinees gegeten! Kan iedereen een bezoek aan dit restaurant aanraden.

 

De dag hebben we afgesloten met een heerlijke wandeling door de stad. Bijzonder om te zien hoe iedereen hier gebruikt maakt van de openbare ruime op zijn of haar was te drogen, overal hangt het! Iets was ik nog nooit eerder heb gezien, in Italië hangt iedereen zijn was buiten maar niet midden op straat. En daar liepen we, tussen het ondergoed van mensen die we nooit eerder hadden ontmoet, de zonsondergang tegemoet.

 

Favoriete adresjes om … Chinees te eten!

Banyan Tree

283 Huaihai mid Rd. S. HK Plaza 407

Shanghai, China

 

 

1 Comment

 • ans

  Lieve wereldburger…ja dat ben je nu toch echt wel na al dat mooi’s waar je me van laat meegenieten.
  Wat geniet ik en je foto’s zijn weer top ik kan bijna door je lens meekijken!
  Heb tot nu al je blog’s gelezen en verheug me op de rest.
  Groet en Alkmaarse knuffel Ans

  10 november 2016 at 20:33
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.