Loading

Ayutthaya & Bangkok, deel II

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Ayutthaya & Bangkok, deel II

Het ontbijt is één of de belangrijkste, al dan niet de belangrijkste, maaltijd van de dag. In het hotel werd er goed voor ons gezorgd en konden we met een goed gevulde maag het programma van deze tour voortzetten.

 

Bangkok wordt graag het Venetië van Azië genoemd, dit komt door de vele kanalen die de stad kent. Gisteravond was het ontzettend drukt met alle dinercruises op het water, een populaire avond activiteit in Bangkok. Wij gingen vanmorgen aan boord van een bootje voor een tochtje. Het was een mooi uitje door het verkoelende water, al zou ik er niet graag een duik in nemen want het water is nou niet echt schoon te noemen. Vissen voor consumptie is deze kanalen is overigens ook niet echt aan te raden, de Meervallen die hier zwemmen zijn heilig en wanneer je ze eet zegt de legende dat je er ontzettend ziek van word!

 

We werden afgezet bij ‘The Grand Palace and the Temple of the Emerald Buddha’, de belangrijkste toeristische attractie van Thailand. Gouden stoepa’s en muren in kleurrijk mozaïek geven de tempel karakter. Het hoogtepunt van de tempel, voor de boeddhistische gemeenschap, is de ‘Phra Kaew’. Oftewel de boeddha gemaakt uit één stuk jade.

 

Zoals iedereen hoogstwaarschijnlijk wel heeft vernomen heeft de Thaise koning vorige maand het leven gelaten. Al zes jaar ‘leefde’ hij in het ziekenhuis en nu kwam het moment waar geen Thai op zat te wachten, hij overleed. Het grootste gedeelte van het land is in diepe rouw en de meerderheid van de bevolking zal daarom ook één maand of één jaar gekleed gaan in zwart. Voor een maand lang zijn alle evenementen, partijen en feesten afgelast en word er in Thailand in soberheid geleefd. Toeristen word om begrip gevraagd tijdens deze periode, het word op prijs gesteld wanneer er enkel wit of zwart gedragen word maar het hoeft niet. Een bezoek aan het paleis in de jaden boeddha is op het moment voor veel de Thaise bevolking erg belangrijk, rijen dik in zwart gekleed zitten ze te wachten tot ze naar binnen mogen om bij de boeddha te bidden en de koning een laatste eer te bewijzen. Er word gesproken over de dood van ‘de vader van Thailand’, een immens verdriet voor het grootste gedeelte van de bevolking.

 

De koning ligt voor een jaar, totdat hij word gecremeerd, opgebaard in één van de gebouwen van het paleis. Wegens deze reden was het voor ons alleen mogelijk om een aantal gebouwen van de buitenkant bekijken. Vier jaar geleden was ik hier met Symen en mochten we ook binnen in de paleisgebouwen een kijkje nemen, helaas zat dit er nu niet in. Het werd al vrij snel duidelijk dat het de bedoeling was om ons zo snel mogelijk voorbij de paleisgebouwen te leiden, naar buiten! Het zijn bijzondere omstandigheden, daar hou je dan op zo’n moment maar rekening mee. Jammer was het wel, want er is zo ontzettend veel pracht en praal te zien.

 

We sloten dit Thaise avontuur af met een Thaise lunch en een koud Thais biertje, voor we weer richting de haven gingen. Deze dagen gaan ontzettend snel, had graag nog een aantal uur of dagen op ontdekkingstocht gegaan in deze prachtige stad. Zeker eentje om nog eens, of twee keer, terug te keren!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.