Loading

Tempels van Koh Samui, Thailand

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Tempels van Koh Samui, Thailand

Thailand heeft duizenden tempels, ook op het eiland Koh Samui vind je een aantal bijzondere tempelcomplexen. Buiten de bezienswaardigheden is het hier ook heerlijk relaxen op het strand.

 

In Nathon, Koh Samui is het tenderen naar de wal. Het is helaas niet mogelijk om met het schip hier aan te liggen en gaan we met kleine bootjes aan wal. Dit zorgt ervoor dat van boord gaan meer tijd kost dan normaal, meegaan met een tour in deze havens geeft mij de gelegenheid om vroeg van boord te gaan waardoor ik volop van de haven kan genieten. Wanneer ik wacht op open tenders loopt het meestal richting het einde van de ochtend!

 

Deze keer mocht ik mee met de ‘Temples & Beach’ tour, eerst een beetje cultuur opsnuiven om daarna lekker te genieten van de voetjes in het water. Allereerst gingen we langs een kokosnoten plantages waar we zagen hoe de apen worden getraind om de kokosnoten uit de boom te halen. Via de lokale markt maakte we een wandelingetje door het dorp, prachtige producten lagen uitgestald en klaar om verkocht te worden. Waar de vissenogen in Cambodja al beslagen waren, glommen ze hier nog goed. Je zou zowat een vuurtje stoken en een lekker visje bakken voor de lunch!

 

Wat Phra Yai, Big Buddha Temple, en Wat Plai Laem zijn twee bijzonder tempelcomplexen op het eiland. Enorme boeddha’s sieren dit complex, ieder met z’n eigen karakter. Vanaf elke hoek is het uitzicht anders en zelfs vanaf achteren zijn de boeddha’s met elk detail uitgebeeld. Overal in Thailand kom je tempels tegen, ieder met z’n eigen bijzonderheden en details. Na het culturele gedeelte van de dag was het tijd voor lunch en strand! In, voor mijn smaak, een (te) hippe strandtent stond er een uitgebreide lunch klaar. Na afloop konden we heerlijk in de zee plonsen. Wij Nederlanders zouden zeggen dat het water net zo warm was als ‘lauwe pis’. Mijn moeder heeft een hekel aan koud water, en ik heb dit gen van haar ge-erft, maar ik denk dat dit water zelfs te warm was voor mijn moeder!

 

En zo vloog onze laatste dag in Thailand voorbij. Het is heerlijk genieten zo aan boord en de kansen die ik krijg om dingen te zien is ongelofelijk! En zo word langzaam de bucketlist afgestreept, al word ie ook met regelmaat aangevuld.

 

Favoriete adresjes voor … informatie over Thailand!

www.tipsthailand.nl

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.