Loading

Gardens by the Bay, Singapore

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Gardens by the Bay, Singapore

De wereld word steeds kleiner. De afstanden blijven hetzelfde maar de tijd die het duurt om de wereld te ontdekken is met de komst van het internet ontzettend afgenomen. Je neemt plaats achter de computer, opent Google Maps en je kan virtueel een wandelingetje maken op een willekeurige plek in de wereld. Ook het contact met de inwoners van deze plekken is aanzienlijk makkelijker geworden. Natuurlijk is er niets leuker dan plaatst te nemen in een lokaal restaurant en of cafe en een praatje te maken met de stamgasten, maar mocht dat op dat moment niet mogelijk zijn en wil je toch meer weten dan kan je zo een praatje aanknopen via het world wide web.

 

Ruim voordat we op reis gaan verlies ik me al in de wereld die internet heet. Reiswebsites, blogs, visa informatie sites, verkeersbureau sites, etc bezoek ik van alle landen en plekken die het schip aan zal doen. Aangezien we maar een paar uurtjes hebben om de havens en hun omgeving te ontdekken is het soms wel handig om te weten waar je het beste links of rechts kan gaan. Post versturen speelt overigens ook een belangrijke rol tijdens deze reizen en zoek ik van te voren altijd even uit waar het verzenden van post het meest betaalbaar is! En zo kwam ik in contact met Nur, zij woont samen met haar vijf kinderen in Singapore en is net als ik een enorme fan van post. Nadat ik haar had benaderd over de posttarieven in Singapore bleven we contact houden en vandaag hebben we elkaar dan eindelijk ontmoet!

 

Singapore biedt genoeg activiteiten voor iedereen. Zo heeft Singapore één van de mooiste dierentuinen van de wereld, hebben vele attractieparken hier een vestiging en doen de botanische tuinen hier niet onder voor diegene elders in de wereld. Al jaren hoor ik hoe geweldig de ‘Gardens by the Bay’ zijn en zo brachten Nur en ik vandaag samen een bezoek aan deze oase van rust.

 

Naast prachtige buiten tuinen, welke elke dag gratis te bezoeken zijn, biedt ‘Gardens by the Bay’ ook twee prachtig ingerichte koepels aan met exotische planten. De ‘Flower Dome’ heeft een cool-droog Mediterraans klimaat en huisvest onder andere duizend jaar oude olijfbomen en Baobabs. De ‘Cloud Forest’ toont flora van hoger gelegen tropische gebieden, waaronder een groot aanbod aan Orchideeën. Beide koepels hebben een koel klimaat waar je heerlijk in kan afkoelen van de hitte buiten. Uren kan je verdwalen tussen de cactussen, watervallen, prachtige bloemen, bomen en ander pracht en praal. Buiten de koepels zijn ook de ‘Supertrees’ de moeite waard om een bezoek aan te brengen, vanuit de bomen heb je een prachtige uitzicht over de stad en de tuinen. De ‘Supertrees’ bieden een thuis aan vele planten waaronder de orchideeën soorten die in het Aziatische klimaat van Singapore groeien. M’n zus had hier haar ogen uitgekeken en zeker duizenden macro foto’s gemaakt van al het moois dat hier te zien is!

 

Nur en ik hebben genoten van onze dag in de tuinen en natuurlijk ook van onze ontmoeting. Het is zo fijn wanneer online vriendschappen ook offline blijken te klikken. Tijdens de lunch hebben we het over van alles en nog wat gehad en mogelijk dat we elkaar volgende Singapore weer kunnen ontmoeten. Voor nu verraste Nur me met een tas vol Singapore souvenirs, nu vergeet ik deze dag zeker niet! Thuis aangekomen lag er op het bureau een verrassing van thuis te wachten, een stapel met post! Iedereen bedankt voor deze lieve kaartjes en brieven, ik schrijf jullie zo snel mogelijk terug.

 

Favoriete adresjes om … planten en bloemen te bewonderen!

Gardens by the Bay

18 Marina Gardens Drive

Singapore, 018953

Singapore

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.