Loading

Port Douglas, Queensland, Australië

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Port Douglas, Queensland, Australië

We zijn nu ruim een week in Australië en begrijpen helemaal waarom zoveel mensen graag hierheen komen. De mensen zijn uiterst vriendelijk, al stappen ze hier natuurlijk ook wel eens met het verkeerde been uit bed, de natuur is adembenemend mooi en de sfeer is uiterst relaxed. Toen wij een jaar geleden met het plan kwamen om deze kant op te komen kregen we wel een aantal angstige blikken onze kant op. Eén was over het links rijden, wat ons overigens goed afgaat, en de andere was over het feit dat we misschien wel zouden blijven. We zijn hier nog geen twee weken en hebben pas een minuscuul deel van dit enorme land gezien, maar wij zijn verkocht! Al is er nog geen reden tot paniek, er nog geen plannen om definitief te blijven.

Vanmorgen hebben we Daintree verlaten en zijn we richting Port Douglas vertrokken, weer een prachtige rit langs mooie stranden en veel groen. Morgen gaan we het binnenland in en om de rit wat korter te maken stoppen we in dit resortdorp. Overal waar je kijkt vind je hier wel een motel, appartementen-complex, hotel, Bed & Breakfast, hostel of camping. Van toerisme moeten ze het hier hebben, verder dan dat zijn er in het dorp zelf niet veel bezienswaardigheden. De centrale locatie maakt dat het zo’n populaire uitvalsbasis is.

Bij aankomst op de camping werd ons een mooi plekje toegewezen en werd ons Hamingway’s aangeraden. Een brouwerij aan het water niet ver van de camping vandaan. Nadat de was was gedaan en de temperaturen gedaald een wandeling gemaakt door het dorpje richting de brouwerij. Wat een heerlijke plek! Prachtig aan het water met een geweldig uitzicht over de haven. Ik kan je vertellen dat we ontzettend hebben genoten en het goede leven ons goed hebben laten smaken!

Favoriete adresje om … een biertje te drinken!
Hemingway’s Brewery
Port Douglas
Australië

Niet alleen lekkere biertjes, ook een prachtig terras en een menukaart met heerlijke gerechten!

Favoriete adresje om … te kamperen!
Tropical Breeze
Port Douglas
Australië

Een prima camping om vanuit de omgeving te verkennen, dichtbij het strand en op loopafstand van het centrum van Port Douglas. Alle voorzieningen, behalve wifi, zijn aanwezig. De camping heeft zelfs een klein zwembad. Mooie ruime plekken met een betonnen terras. Het is dat we de omgeving al hebben verkend, anders hadden we hier twee nachten gebleven.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.