Loading

Kaap van Ellende, Daintree, Queensland, Australië

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Kaap van Ellende, Daintree, Queensland, Australië

Heel wat jaren geleden ervoer Captain Cook nogal wat ellende hier, daarom heeft hij de kaap hier Cape Tribulation genoemd. Zijn schip voer hier lek op het rif en dat bezorgde hem niet veel goeds. Gelukkig zijn wij dit keer niet op stap met een schip en het enige wat ons kan gebeuren is dat we lek rijden … uiterst vervelend wanneer dat gebeurt, maar een band is zo gewisseld!

Na twee dagen heerlijk ontspannen in Palm Cove werd het tijd om ons avontuur richting het Noorden te starten. Tijdens de voorbereidingen hadden we veel gelezen over het tropische regenwoud, Daintree, en wanneer het weer het toe zou laten was de planning om die kant op te gaan. Het regenseizoen laat gelukkig nog even op zich wachten en zo reserveerde we eerder deze week twee nachten op Noah’s Beach National Park camping.

De rit richting Daintree en Cape Tribulation, over de Captain Cook Highway, is echt prachtig, je ziet het landschap langzaam veranderen. Hier en daar zijn we even gestopt, er zijn zoveel mooie plekjes op de route. In Mossman hebben we de laatste boodschappen voor deze dagen ingeslagen, in Daintree is er niet veel en met Kerst is alles gesloten. We hadden mazzel dat de lokale markt nog in volle gang was, met een volle boodschappentas vers fruit en groente kwamen we terug bij de camper.

Met het veer bereikte we de overkant van de Daintree River en reden via een prachtige kronkelroute richting Noah’s Beach. Aan het strand ligt de gelijknamige camping, met als enige voorzieningen afgebakende kampeerplekken, een toilet en een kraantje. De prijs is er ook naar moet ik zeggen, al zou je in Frankrijk voor zo’n toplocatie als deze aardig in de buidel moeten tasten!

Even heerlijk een paar dagen in het tropische regenwoud, vluchten van alle drukte rondom in de kerst. Althans dat dachten we, onze buurman had namelijk wat anders in de planning! Deze, van oorsprong Canadees, had zijn hele familie uitgenodigd om op het afgelegen strand van Noah’s Beach kerst te vieren. Er werd een compleet vijf gangen gereserveerd onder een grote party tent, met echt bestek, versieringen, kaarsjes en alles wat bij Kerst komt kijken. Gelukkig voor ons bestond zijn hele familie maar uit zes personen en geen vervelende kinderen! Het bleek een beschaafd feestje en aan de buren was ook gedacht, wij kregen namelijk de restjes geserveerd en ik kan je vertellen dat het geen slecht kerstdiner was!

Terug naar de natuur, welke hier is overigens echt prachtig is. Je rijdt tussen de bomen met lianen door, overal bordjes met waarschuwingen dat er wel eens een Cassowarry over kan steken. Je kunt deze, niet vliegende, vogel het best vergelijken met een struisvogel die naar een verkleed winkel is geweest. De Cassowarry word met uitsterven bedreigd, zodoende dat er zo goed voor de dieren word uitgekeken. Helaas mochten wij deze bijzondere vogel alleen aanschouwen vanaf een plaatje. Waarschijnlijk had ie te druk gefeest tijdens Kerstavond.

Ook hebben we heerlijk genoten van de rust, een bezoek naar Daintree tijdens de kerst is zeker aan te raden. Normaliter is het hier ontzettend druk met tours, gisteren werden we meerdere keren ingehaald door buslading toeristen. Vandaag was er buiten de zelfstandige toerist niemand te bekennen, want alles is vandaag gesloten. Dat betekende voor ons geen krokodillen toer of junglesurfen, de Australische benaming voor de zipline, maar prachtige wandelingen over het strand en langs de prachtige wandelroutes die je hier in het tropische gedeelte van Noord Queensland kan vinden!

 

Favoriete adresje om …  groente en fruit te kopen!
Mossman Farmers Market
Mossman
Australië

*Alleen op zaterdag. Al vind je onderweg wel een aantal groente & fruit stalletjes.

Favoriete adresje om … een ijsje te eten!
Daintree Ice Cream Co. & Tropical Fruit Orchard
Daintree
Australië

‘This might just be the most senile ice cream company ever!’ – Lonely Planet Australia
Meer heb ik hier eigenlijk niet aan toe te voegen! Vier heerlijke smaken in een bakje op een locatie waar je alleen maar van kan dromen.

Favoriete adresje om … te kamperen!
Noah’s Beach (National Park camping)
Cape Tribulation
Australië

Meer voorzieningen dan afgebakende plekken, een toilet en één kraantje heeft deze camping niet. Maar van de voorzieningen moet de camping het ook niet hebben, de locatie is centraal, het strand op nog geen minuutje lopen en je zit midden in het Nationale Park! Mooier kan eigenlijk niet.
*Let op, je kunt voor deze camping alleen per telefoon of internet een reservering maken. Reserveren is verplicht aangezien je een vergunning nodig hebt. Mocht je toch op de bonnefooi heen willen, op het strand heb je met Telstra telefoonbereik en kan je alsnog telefonisch een reservering maken!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.