Loading

Nog meer apostelen, Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Nog meer apostelen, Australië

Aan het begin van onze reis werden we al gewaarschuwd, een mooiere kustroute dan de Great Ocean Road zouden we niet zien tijdens onze reis. De Captain Cook highway kwam een heel eind, met zijn prachtige stranden en afgelegen stukken. We hadden grote hoop voor de Pacific Coastal Drive vanaf Wollongong, helaas viel deze ontzettend tegen. Het grootste deel van de weg ligt niet aan de kust en komt door veel industriële gebieden. Geen route om speciaal voor om te rijden.

De Great Ocean Road heeft ons verwachtingen overtroffen, wat een prachtige route. Echt de moeite waard en je wilt er ook zeker de tijd voor nemen! Vandaag hebben we de laatste kilometers van de route afgelegd en weer genoten van prachtige uitzichtpunten en spectacles in het water. Na deze laatste dag weten we het zeker, de twaalf apostelen zijn overgewaardeerd. We hebben vandaag bijna elke afslag genomen die er was en hebben de meest prachtige baaitjes ontdekt met daarin eilandjes van lijmsteen, net zoals de apostelen. De één nog groter dan de andere.

Het is ongelofelijk wat de natuur allemaal heeft gecreëerd en hoe het door de eeuwen heen veranderd is door de elementen, en soms ook wel door de mens. Over vele jaren zijn veel van de bezienswaardigheden waar we zijn gestopt vergaan. Je ziet het nu al, op veel plekken staan ‘voor en na’ foto’s van momenten waarop de plekken drastisch zijn veranderd door meestal instortingen.

Plannen zijn daar om onderweg te veranderen, ook vandaag merkte we dat maar weer al te goed. Terwijl we lekker met Juliette over de Great Ocean Road reden brak de hemel open. Onderweg stoppen en genieten van alles wat er te zien is wanneer het zulk slecht weer is, is eigenlijk niet mogelijk. Gelukkig hadden we de mooiste stukken van de route al achter ons gelaten en zouden we nu op het binnenlandse gedeelte van de Great Ocean Road belanden. Zo besloten we de afslag verder het binnenland in de te nemen en al richting Melbourne te gaan.

Uiteindelijk belande we in Colac waar we bij Moe’s heerlijke pizza hebben besteld en één van onze laatste flessen van de Wild Dog winery hebben genuttigd. Want koken met regen, dat is niets!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.