Loading

De twaalf apostelen, Australië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

De twaalf apostelen, Australië

De twaalf apostelen. Het is een beetje zoals dat liedje van die ’tien kleine visjes’, één voor één vallen ze weg totdat er geen meer over is. Zo gaat het ook een beetje met de apostelen hier in Australië, de één valt na de ander en in de afgelopen jaren is het aantal gedaald van twaalf naar acht. De populariteit van deze toeristische trekpleister daarentegen groeit nog steeds, helemaal nu ook de Aziaten dit natuur wonder hebben ontdekt.

Een prachtige rit vanaf Cape Otway bracht ons bij de twaalf apostelen, al was het niet één zonder horten of stoten. Tijdens het vertrek vanaf de camping begon er een mysterieus lampje op het dashboard te branden. ‘Bimbi Park’ heeft geen telefoon bereik dus ook geen internet om even de gebruiksaanwijzing van Juliette te checken. Zonder te veel paniek reden we richting de vuurtoren, al was dat bezoekje maar van korte duur. De entree ging $ 40,- AUD kosten om een vuurtoren op een mooi plekje te zien. Dit vonden we net te gortig, helemaal na alle mooie plekjes die we gisteren hebben gezien waar ze geen entree heffen.

Wij rustig hobbelend over de weg terug naar de Great Ocean Road om vanaf daar in Lavers Hill eindelijk de signaal indicator op de telefoon van ‘geen bereik’ naar een aantal streepjes te zien veranderen. Niets vermoedend parkeerde we de auto, bestelde we koffie en bekeken we de gebruiksaanwijzing van Juliette. Bij het des betreffende lampje dat ging branden stond ‘Stop het voertuig onmiddellijk, dit waarschuwingslampje geeft aan dat er een fout is wat kan leiden tot ongelukken. Neem onmiddellijk contact op met uw Toyota dealer! Dit duid op een storing in het laadsysteem van uw voertuig.’. Opeens ontstond er toch een kleine paniek, aangezien bij ons onmiddellijk wel drie kwartier had geduurd!

Gelukkig was daar Mark, onze rots in de branding in donkere dagen. Nou ja, donkere dagen voor Juliette. Mark in één van de Camperman klantenservice medewerkers en wij hebben hem al menig keer aan de telefoon gehad met onze vergiet editie Juliette 1.0. Mark had de hoop ons deze keer een voertuig uit te lenen zonder kuren, helaas is dat niet helemaal gelukt. Er werd ons geadviseerd om nog een kopje koffie te bestellen, de Australische ANWB zou er in ongeveer een uurtje zijn. Ons nog verder verplaatsen in Juliette was volledig uit gesloten! Daar sta je dan, in God mag weten waar. Gelukkig was de thee en koffie te haggelen en konden we ook nog wat te eten bestellen mocht het nodig zijn!

En toen was daar Ken, een oud baasje van ruim in de zestig die z’n dagen slijt bij de RACQ. Hij rijd een paar keer in de week de Great Ocean Road op en af, mensen reddend in nood. Wij waren geval nummer vier voor vandaag, waarvan de auto besloot het te begeven. Wij het probleem uitgelegd en eigenlijk direct kregen we te horen dat wanneer de generator het begeeft, je eigenlijk wel klaar bent. Er is dan niet veel wat je kan doen, dan alleen je naar de garage laten slepen en de generator te laten vervangen of repareren. De moed zakte ons direct in de schoenen. Gelukkig was Ken niet voor één gat te vangen en kwam hij al gauw met een enorme steeksleutel aanzetten waarmee hij de generator een grote klap verkocht! Het lampje schrok er zo van dat die ophield met branden en al snel kregen we van Camperman toestemming om door te rijden naar de volgende camping, zolang Ken maar achter ons aan zou rijden mocht het lampje van de schik bekomen zijn en toch weer aanspringen.

Zonder problemen kwamen we aan bij de camping en namen we afscheid van Ken, die doorging naar klantje nummer vijf. Maar ja, daar sta je dan op de camping in een dorpje waar niet meer is dan een kruidenier, bar, hotel en camping, zelfs een kerk miste! Wij maar weer gezellig bellen met Mark en gelukkig begreep hij wel dat ons verbieden verder te rijden eigenlijk geen mogelijkheid was. Een garage om de auto te repareren was een paar honderd kilometer verderop en ja, met het middaguur inmiddels verstreken op de zaterdagmiddag zou er geen garage meer zijn die ons voor maandag kon helpen. Zolang het lampje uit zou blijven mochten wij verder rijden, maandag zouden we weer contact hebben over de reparatie van de generator. En mocht het lampje eerder dan maandag weer gaan branden, dan zouden we bellen.

En zo konden we met enige vertraging de 12 apostelen toch nog bereiken! Een prachtig plekje, al hebben we de afgelopen twee dagen al zoveel mooie plekjes gezien. Ook heel veel mooie plekjes zonder honderden bezoekers die je het uitzicht belemmeren met hun selfie stick en andere elektronische apparaten. De 12 apostelen zijn door de jaren heen, volgens mij, wel mooier voor gedaan dan ze zijn. Het is een mooie plek in zee en we hebben prachtige plaatjes geschoten, maar toch was daar een beetje de teleurstelling. Deze trekpleister is toch wel een beetje overgewaardeerd en trouwens ook niet zo uniek, want er staan op meerdere plekken stukken lijmsteen in de oceaan te wachten om om te vallen.

 

Favoriete adresje om … te kamperen!
Apostles Caravan Park & Cabins
28-36 Post Office Road
Princetown, Victoria
Australië

Lekker centraal gelegen camping met alle voorzieningen en uitzicht over de rivier. Perfect gelegen op de route zodat je s’avonds, of vroeg in de ochtend, naar de apostelen kan.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.