Loading

San Francisco | Effe helemaal niets!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

San Francisco | Effe helemaal niets!

We kennen het allemaal wel, je bent op vakantie, citytrip of op een andere manier van op reis … Of je er twee, zeven of viertien dagen bent, je wilt het meeste uit je bezoek halen. Zo nu en dan kunnen al die dingen die je wilt doen in een korte tijd overweldigend zijn. Ik besloot daarom deze dagen niet teveel ‘doelen’ voor mezelf te stellen en vooral te genieten!

 

Nadat ik gisteren afscheid van Erin had genomen heb ik de BART terug gepakt naar San Francisco. Een heerlijk ritje om een boek te lezen en om naar buiten te kijken. Daarna even de laatste boodschappen gehaald in het centrum, na ruim acht jaar weet ik nog moeiteloos de weg en wandel ik zo door de straten van San Francisco, winkel in winkel uit. Het voelt als de dag van gisteren dat ik hier hele zomers doorbracht.

 

Zo’n dag waarop je heerlijk kan doen wat je zelf wilt, geen gehaast! En precies zo’n dag had ik vandaag ook weer. De bus gepakt naar Golden Gate Park, daar heerlijk m’n boek gelezen en genoten van de prachtige ‘Indian Summer’. Het is zulk mooi weer deze periode van het jaar hier in San Francisco. Vanuit het Park richting Haight gelopen, weer een gezellige wijk in deze grote stad. Haight was in de jaren zeventig vooral bekend door de hippie cultuur, op Haight & Ashbury is waar het gebeurde in die tijd!

 

Haight heeft naast veel zelfstandige winkels ook veel zelfstandige cafés en restaurants, zo ook Magnolia, één van mijn favorieten hier op Haight. Magnolia brouwt zelf hun bier en hebben een kaart met heerlijke rechten. Vanmiddag m’n plaats genomen op het terras en de hele middag genoten van mijn boek, lekkere biertjes en een goed belegd broodje met zalm! En zo hoor je te genieten tijdens je vakantie, niet teveel haast of druk om alles te zien. Nu kan ik natuurlijk makkelijk praten … want ja, ik kwam hier heel wat jaren terug zeker twee en halve maand per jaar. Ik heb alle toeristische trekpleisters al gezien, en twee keer naar Alcatraz is niet echt nodig. Maar desalniettemin, de eerste of tiende keer op een plek … vergeet niet te genieten!

 

 

 

Favoriete adresje om … te genieten!

Golden Gate Park

San Fransisco, Californie

USA

 

Heerlijke plek om te relaxen!

 

Favoriete adresje om … een biertje te drinken & te lunchen!

Magnolia Pub & Brewery

1398 Haight Street

San Fransisco, Californie

USA

 

Heerlijk vers gebrouwen bier. Mocht je trek hebben, Magnolia heeft een kleine menukaart met heerlijke gerechten!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.