Loading

San Francisco | Herinneringen ophalen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

San Francisco | Herinneringen ophalen

Deze reeks blogs vanuit San Francisco zijn wel meer van de persoonlijke kant geschreven, ik vind het altijd lastig kiezen … Ik kan heel zakelijk schrijven over de hoogtepunten van een plek, maar eigenlijk gaat het om de ervaring! San Francisco is een geweldige stad waar ontzettend veel te doen is! Golden Gate Park, Golden Gate Bridge, Fishermans Wharf, Alcatraz en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar wat, volgens mij, SF zo’n leuke stad maakt zijn de verschillende buren. Waar Amsterdam de Pijp en de Jordaan heeft, heeft San Francisco onder andere The Mission (Mexicaans), The Castro (LGBT) en The Inner Richmond (Nieuw Chinatown). Gezellige stadswijken met zelfstandige restaurants, cafés en winkeltjes. Geen Subway maar Blue Danube, geen Hard Rock Café maar The 540 Club.

 

Gisteren pikte Erin me op om een dag herinneringen op te halen, zo gezegd zo gedaan. Erin en ik hebben elkaar ruim 10 jaar geleden leren kennen in The 540 Club, een bar in The Inner Richmond. Het moet tijdens Trivia Night zijn geweest. En tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds dikke vriendinnen. Wanneer ik in de buurt van probeer ik haar op te zoeken en dit keer kwam zijn mijn kant op! We slenterde door Clement Street, gezellige straat die bekend staat door zijn Chinese invloeden met veel Chinese restaurants, lunchte bij de Blue Danube, een gezellig café waar we vroeger ook vaak te vinden waren en dronken een drankje met een andere vriendin bij The 540 club. Even terug naar een ander decennium.

 

Nadat we genoeg terug in de tijd hadden gekeken gingen we richting Livermore, waar Erin morgen een driedaagse massage cursus zal bijwonen. We slapen vanavond in het Callaghan huis, welke gebouwd is in 1880. We hebben een prachtige kamer met een enorm bed waar we vanavond heerlijk in zullen slapen. Eerste gaan we nog even verder met het ophalen van herinneringen, hier in Livermore!

 

 

Favoriete adresje om … boeken te kopen!

Green Apple

506 Clement Street

San Fransisco, Californie

USA

 

Geweldige zelfstandige boekwinkel met zowel een nieuw- als tweedehandsectie. Echt de moeite waard om in te verdwalen!

 

Favoriete adresje om … te lunchen!

Blue Danube

306 Clement Street

San Fransisco, Californie

USA

 

Heerlijke plek voor een bakkie vergezeld door iets lekkers. Ook hebben ze hier heerlijke broodjes welke je zowel daar kan opeten of mee kan nemen naar bijvoorbeeld het, Golden Gate, park.

 

Favoriete adresje om … cheesecake te eten!

Schuberts

521 Clement Street

San Francisco, Californie

USA

 

De ‘current’ cheesecake is mijn favoriete! Ze hebben overigens ook andere heerlijke gebakjes.

 

Favoriete adresje om … een borreltje te drinken!

The 540 Club

540 Clement Street

San Fransisco, Californie

USA

 

Perfecte plek voor een drankje, heeft een een kleine patio voor wanneer het prachtig weer is. Voor wie trek heeft, rondom de 540 zitten genoeg goede restaurants welke take-away serveren en dat je mee mag nemen naar de bar.

 

Favoriete adresje om … te logeren!

Callaghan House

3057 East Avenue

Livermore, California

USA

 

Prachtige villa uit 1880 welke nu dient als guesthouse. Het centrum van Livermore ligt op 5 – 10 minuten lopen en beschikt over veel leuke zelfstandige restaurants en winkels. Je kunt de kamers in het ‘Callaghan House’ onder andere huren via AirBnB.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.