Loading

Melbourne | Buiten de CBD

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Melbourne | Buiten de CBD

CBD, een begrip dat wij in Nederland niet kennen. Het is net zoiets als ‘downtown’. Wij hebben het stadscentrum dat vaak als centrum staat aangegeven. Hier vind je de kern van een stad met meestal de grote winkelstraten en een groot aanbod aan cafés, restaurants, etc. In Australië hebben ze de CBD, wat staat voor ‘Central Business District’. Hier vind je het economische hart van de stad en vaak ook het winkelgedeelte, al kan je hier ook goed terecht qua winkels, eten & drinken in de verschillende wijken die steden zoals Melbourne rijk zijn. Deze dag was er overigens niet om de CBD te gaan ontdekken, ik mocht op deze schitterende dag buiten de stadsgrenzen gaan kijken!

 

Kort samengevat was de naam van deze tour ‘trein & wijn’. Onze groep vertrok vanmorgen redelijk vroeg van het schip en nadat we met de bus een korte panoramische tour door Melbourne hadden gedaan vervolgde we onze weg naar het trein station waar ‘Puffing Billy’ al op ons stond te wachten. Sheldon, een karakter uit de serie ‘Big Bang Theory’, kan je vast veel meer over de iconische trein vertellen dan ik. ‘Puffing Billy’ is een oude stoomtrein, het feit dat deze trein nu nog rijd is volledig te danken aan de honderden vrijwilligers die zich inzetten om dit historische icoon op de Australische treinrails te laten rijden in plaats van tentoon te stellen in een museum.

 

Puffing Billy rijd elke dag, ons avontuur duurde enkel dertig minuten. Dertig geweldige minuten waarin we met onze benen door het raam naar buiten mochten hangen om extra van het uitzicht te genieten en het geheel wat spannender te maken. Wat een bijzondere ervaring! Tot een aantal jaar geleden ging ik elke dag met de trein, een reis waarin ik weinig van het uitzicht meekreeg. Vaak zat ik in m’n mobiel of een boek, hier was daar helemaal geen tijd voor … buiten was zoveel te zien en naar iedereen die we onderweg tegenkwamen moest gezwaaid worden!

 

De rit was kort, desalniettemin enerverend. Aangekomen bij Menzies Creek was het alweer tijd om uit te stappen en af te reizen richting de eerste wijngaard, Rochford. Het was een drukte van jewelste bij deze desbetreffende wijboer, vanavond treed Stevie Nicks hierop. De druk lag hoog, dat was duidelijk te merken aan het personeel. Iedereen liep op zijn of haar tenen en het feit dat de soundcheck gaan de was terwijl wij een uitleg over wijn kregen hielp ook niet echt mee. De wijnen van Rochford vallen niet binnen mijn smaken pallet, voor mij waren dit perfecte kandidaten om ooit witte of rode wijnazijn van te maken! Het eten daarentegen was subliem, heerlijke smaken en keuzes uit gerechten die net even wat spannender klonken dan kip of pasta. Het was jammer dat het personeel bij de wijngaard wat drukker was met Stevie Nicks en haar fans dan met ons, maar eigenlijk kan je ze dat ook niet kwalijk nemen!

 

Ons volgende wijnadres was Fergusson waar Bronnie vrolijk en wel op ons stond te wachten met een hele lading prachtige wijnen. Hier werd ik ontzettend vrolijk van. Zachtere smaken, maar nog steeds uitgesproken! Het droge en azijnachtige karakter was buitenwegen gelaten. Alle wijnen hebben een bijzondere naam, allemaal vernoemd naar degene die deel uit maken van de Fergusson familie. Zo is de wijn met bubbels vernoemd naar de hond des huizes. Je merkt dat ze hier veel waarde hechten aan familie. Zeker een aanrader om te stoppen en naast de wijnen te genieten van de prachtige omgeving.

 

Voor degene onder ons die nog niet verzadigd waren stopte we als laatste bij De Bortoli. Een bekend wijnhuis in Australië. De keuze hier is daarom ook reuze! Alle soorten wijnen die je maar kunt bedenken maken ze hier, van supermarkt keuzes tot exclusieve wijnen die in de toprestaurants belanden. Dat maakt dit wijnhuis ook zo perfect om te stoppen, voor elke prijsklasse en smaak hebben ze wel een wijn! En voor wie graag een kaasje bij zijn of haar wijn lust, De Bortoli heeft een prachtige kaaswinkel in de wijnwinkel.

 

Op het moment dat grote druppels uit de hemel vielen stapte wij voldaan in de bus. De rit naar huis was grauw, maar dat mocht de pret niet drukken. De tour was geweldig en naast de prachtige treinreis hebben we heerlijke wijnen mogen proeven. Zelfs nadat we eerder dit jaar twee maanden in Australië hebben doorgebracht blijft dit land met verbazen, ik zou hier zo weer een lang tijd kunnen doorbrengen!

 

 

 

Favoriete adresje om … een treinreisje mee te maken!

Puffing Billy

 

Deze iconische trein neemt je mee langs de meest prachtige plekken van de regio. Neem plaats op de reling, hang je benen over de zijkant van de trein en geniet van een prachtige reis! Zeker een aanrader voor jong en oud.

 

Favoriete adresje om … wijn te proeven!

Fergusson Winery & Restaurant

82 Wills Road

Dixons Creek

 

Je word door Bronnie welkom geheten in deze familie wijngaard. Er hangt een huiselijke sfeer en er zijn genoeg wijnen om te proeven. Ben je niet helemaal zeker welke fijn je favoriet is, om een flesje van mee naar huis te nemen, vraag om een extra bodempje in je glas om te bepalen of dit jouw wijn is! Niet alleen de wijnen zijn de moeite waard, Fergusson heeft ook een mooie souvenirwinkel en een prachtige wijngaard en tuin welke de moeite waard is om doorheen te lopen!

 

Favoriete adresje om … wijn te proeven!

De Bortoli Yarra Valley Estate

58 Pinnacle Lane

Dixons Creek

 

Bij dit wijnhuis kan je terecht voor wijn in elke prijs- en smaakklasse. Keuze genoeg, geef aan welke wijnen je graag nog wilt proeven en ze schenken nog een bodempje voor je in! Wil je graag de wijnen combineren met kaas, De Bortoli heeft een prachtige kaaswinkel waar je ook de kazen mag proeven.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.