Loading

Melbourne | We weten inmiddels de weg

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Melbourne | We weten inmiddels de weg

De eeuwige strijd tussen Melbourne en Sydney, wat is de leukste stad? Er valt eigenlijk niet te kiezen, maar wanneer je meevaart aan boord van de MS Noordam dan is de keuze eigenlijk redelijk snel gemaakt. In Sydney liggen we aan de White Bay cruise terminal, die eigenlijk ontzettend ongelegen ligt ten opzichte van de bezienswaardigheden in Sydney. In Melbourne liggen we dichtbij St. Kilda, kunnen we zo Port of Melbourne binnen lopen voor onze boodschappen, een bakkie koffie of een vers bereide maaltijd. Net niet naast het schip kan je op de bus of tram 109 stappen en die brengt je zo naar het centrum. Voor je het weet sta je op de Southbank of, zoals ik zei, middenin de CBD van Melbourne. Het enige wat je hiervoor nodig heb is een Myki kaart welke je zowel in de cruiseterminal als bij de nabij gelegen supermarkt kan kopen.

Afgelopen Sydney was het vooral een rustige dag, er was door collega’s van Symen een Grieks restaurant in de buurt gevonden welke bezorgde en zo zaten we met z’n allen te genieten van het uitzicht en een heerlijke maaltijd op de boeg. De rest van de dag heb ik genoten van de post die eerder deze week was gearriveerd en genoot ik van het reageren op de brieven van bekenden. Sydney is een geweldige stad maar voor een gebakje en een koppie thee is de oversteek met (water)taxi naar de CBD gewoon te kostbaar.

Daarentegen, Melbourne is zo’n geweldige uitvalsbasis dat ik vanmorgen eerst wat boodschappen heb gedaan en in de buurt bij een plaatselijke cafe een bakkie heb gedaan. Bay Street is niet ver van de terminal en bied alles wat je nodig hebt in een plaatselijke winkelstraat. Supermarkt, postkantoor, gezellig café’s, apotheek, slijterij, boekwinkel, een broertje van de Action, restaurants en natuurlijk een ijsboer. Mocht je eerder in Melbourne zijn geweest en het graag bij huis blijven dan is dit de plek. Op zonnige dagen zoals vandaag vul je je picknickman in Bay street waar vandaan je zo in St. Kilda zit en met je zwempak aan op het strand ligt! Geen strand voor mij maar ik heb wel de boodschappentas gevuld in Bay street en alvast inkopen gedaan voor het Sinterklaasspel dat we met collega’s van Symen gaan spelen volgende maand.

Nog een voordeel van Melbourne, de meeste keren hebben we hier laat vertrek en dat betekend dat het veel makkelijker is voor Symen om de wal op te gaan. Zo stond ik ook vanmiddag klaar om richting de CBD te vertrekken. Een bezoek aan Zumbo stond onder andere op het programma! Niet veel later zaten we op de bovenste verdieping van een winkelcentrum aan twee heerlijke gebakjes verzegeld door een bakkie koffie. Heerlijk genieten doe je dus zo! Het blijft een verwennerij, elke keer dat we bij een Zumbo vestiging binnen mogen stappen. Overigens ook lastig kiezen, welk gebakje nemen we deze keer?

De rest van de middag en avond hing aan elkaar van hapjes en drankjes. Nonchalant samen slenteren door de stad, die vandaag tamelijk broeierig aanvoelde. Je kon duidelijk de warmte van de stad waarnemen. Het broeierige sloeg aan het begin van de avond om in grote regendruppels die door de zwaartekracht hard naar beneden kwamen vallen. Gelukkig hadden wij inmiddels een emplacement gevonden met een dak en bleven we droog. Ook vandaag heeft Melbourne ons verrast, we hebben al heel wat dagen hier doorgebracht en toch ontdekte we vandaag weer nieuwe plekken voor een biertje en onze favoriete bezigheid, mensen kijken. Het was weer een heerlijke dag, zo’n dag vanwaar je hoop dat er nooit een einde aan komt!

 

 

Favorieteadresje om … taartjes te eten!

Zumbo

Melbourne, Victoria, Australie

Voor wie van heerlijke gebakjes en koekjes houd is Zumbo het adres om naartoe te gaan! Zumbo heeft diverse vestigingen in Sydney en Melbourne waar zoetekauwen terechte kunnen voor de heerlijkste lekkernijen.

 

Favorieteadresje om … whisky en bier te drinken!

Boilermaker House

209 Lonsdale Street

Melbourne, Victoria, Australie

Het adres voor whisky, bier, vleeswaren en kaas! Meer woorden hoef ik er niet over vuil te maken, stap binnen en geniet.

 

Favorieteadresje om … te eten en drinken!

HOPHAUS Bier & Bar Grill

Southgate Southbank

Melbourne, Victoria, Australie

Deze Duitse ‘biergarden’ heeft misschien niet het lekkerste bier van de stad, maar wel hele erge lekkere bitterballen, leverworst en zure haring! Het matige Duitse bier namen wij op de koop toe.

 

Favorieteadresje om … een biertje te drinken!

Belgian Beer Café

5 Riverside Quay

Melbourne, Victoria, Australie

De naam is een beetje misleidend. Bij dit café kan je niet alleen terecht voor de bekende Belgische bieren, maar ook voor lokale bieren ben je hier aan het goede adres. Zeker in de zomer kan je op het terras van BBC heerlijk genieten van een biertje terwijl je eindeloos mensen kan kijken!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.