Loading

Palm Beach | Manatee Lagoon

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Palm Beach | Manatee Lagoon

Crystal River Florida, dat is de plek om Manatee’s in hun eigen leefomgeving te zien! Althans, dat is wat wij altijd hebben gehoord. Voor degene die niet weten wat Manatee’s zijn, in het Nederlands noemen wij deze bijzondere zoogdieren zeekoeien. Er is totaal geen overeenkomst met koeien, behalve het feit dat ze net zo graag gras eten. Ongeacht of de Manatee op een koe lijkt of niet, de naam past zeker bij ze. Overigs is de olifant de meest dichtstbijzijnde familie. De zeekoe heeft geen natuurlijke vijanden, de enige vijand die ze kennen is de mens, het kan bijna ook niet anders.

 

Winterjassen, bontmutsen en handschoenen, dat is wat de Floridianen de afgelopen dagen allemaal van hun zolder of uit hun garage hebben gehaald. De temperaturen zijn gezakt naar onder de 20 graden celsius, voor ons de uitgesproken gelegenheid om korte broek en t-shirt te dragen. Hier is het signaal om je aan te kleden alsof de nieuwe ijstijd is aangebroken. En om eerlijk te zijn, zo denken de zeekoeien er ook over. Terwijl de luchttemperatuur zakt veranderd ook de temperatuur van de binnenwateren en de Manatee heeft een hekel aan koud water. Ik overigens ook, maar dat is een heel ander verhaal!

 

De zeekoe heeft naar mijn mening toch wel een beetje een lomp uiterlijk, hier worden ze ook wel ‘gentle giants’ genoemd. Toch zijn ze alles behalve gek … koud water kan grote stress veroorzaken bij deze zoogdieren, zo erg dat het de dood tot gevolg heeft. De zoektocht naar warmer water word dan ook direct gestart wanneer de temperaturen daalt. En ook al is de mens de vijand van de zeekoe, het is ook zijn vriend tijdens deze periode van het jaar. Tijdens de winter zoeken veel Manatee’s de binnen wateren op, vooral degene bij een elektriciteitscentrale hebben de voorkeur. Het koelwater van de centrales worden teruggepompt in zee, dit water is heerlijk warm en dat is precies waar de zeekoe van houd!

 

Het dalen van de temperatuur was voor ons het teken om richting Riviera Beach te rijden vandaag. Dit stadje heeft een energie centrale welke favoriet is bij de zeekoe. Zo favoriet dat ze een bezoekerscentrum hebben gebouwd en het water rondom de energiecentrale hebben afgezet voor boten zodat de veiligheid van de Manatee meer gegarandeerd kan worden. Toch is het geen uitzondering dat deze dieren enorme littekens op hun rug hebben van motorpropellers of andere scherpe voorwerpen van boten. Zodoende dat het belangrijk is om ze te blijven beschermen.

 

Vandaag was de eerste keer dat Symen en ik Manatee’s in het wild hebben gezien. Als kleine kinderen liepen we langs de railing om de zeekoeien zo goed mogelijk te kunnen zien. Het is niet uit te leggen wat voor magie deze beesten uit stralen, dit ervaar je het best door ze zelf te gaan bekijken. In het wild natuurlijk!

 

 

 

Favoriete adresje voor … Het zien van zeekoeien!

Mantee Lagoon

6000 N Flagler Drive

West Palm Beach, Florida

Verenigde Staten

 

Wanneer de temperatuur een paar dagen laag is heb je meer kans om hier zeekoeien te zien.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.