Loading

Moskou | Rode Plein en Kremlin

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Moskou | Rode Plein en Kremlin

Muziek klinkt door m’n koptelefoon terwijl het Russische landschap aan me voorbij glijd. We passeren prachtige landschappen en vele vervallen schuren, terwijl de klok vier keer het uur aantikt. Vanmorgen ben ik op een station in St. Petersburg in de trein gestapt. Met pieksnelheden van 220 km per uur komen we steeds dichter in de richting van Moskou, en zijn de 240 minuten zo voorbij.

We kennen allemaal de beelden van het Rode Plein, een iconische beeld als het om Moskou gaat. Altijd had ik gedacht dat het Kremlin, Rode Plein en de bijbehoren kathedraal samen op een klein perceel stonden. Mijn beeld van Moskou bleek helemaal niet te kloppen …

Na de lange trein reis kwam ik niet in een vieze oude stad terecht, ik stapte een moderne en schone metropool binnen. De laatste mode trends kwamen op elke straathoek voorbij, overal prachtige architectuur en het deed me ontzettend denken aan de meeste Europese hoofdsteden die ik tot zo ver heb mogen bezoeken.

Mocht Putin ooit geld nodig hebben om zijn persoonlijke bankrekening te spekken of om iets anders onnodigs te bekostigen dan weet ik nog wel een plek waar wat te halen valt. Ergens in een hoekje op het Kremlin zit een kleine deur die ingang geeft tot een gigantische schatkamer. Koetsen met een gewicht waar paarden onder bezweken, gelukkig kwamen ze er na het eerste ritje achter dat de koets veel te zwaar was om in de verdere toekomst nog te gebruiken. Inmiddels is de kolossale koets het paradepaardje van de collectie, door het gewicht is het in uiterst goede staat. Zoveel pracht en praal staat er achter glas in dit museum, voor hoeveel zou dit allemaal zijn verzekerd? Het zal voor aardig wat nullen voor de komma zijn.

Minder uren werden er besteed in Moskou, dan in de trein. Desalniettemin was dit het allemaal waard. Kathedraal St. Basil’s en het Rode Plein heb ik nog tegoed, door de Taptoe was alles in en rondom het plein hermetisch afgesloten. Op elke hoek van de straat stonden militairen het terrein te beveiligen, zorgen dat onbevoegde geen toegang hadden tot het decor van dit grote evenement. Teleurstelde blikken van toeristen die van nog verder kwamen dan ik, waren onvermijdelijk. Goede reden om nog een keer terug te komen.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.