Loading

Port Stanley | Volunteer Point

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Port Stanley | Volunteer Point

Het is soms makkelijk te vergeten dat Symen hier is om te werken. Terwijl ik me vermaak als een passagiers staat hier dagelijks om kwart over zes de wekker, op sommige dagen zelfs eerder, en wordt er minimaal tien uur per dag gewerkt. Toch geeft deze baan ook kansen die een reguliere kantoorbaan niet biedt. Je komt op plekken waar je nooit van had gedacht dat je daar zou komen, zoals de Falkland eilanden.

Voor we vertrekken richting het schip denken we altijd na wat voor een activiteit we samen willen ondernemen, één dagtrip tijdens de periode aan boord. In de Caribbean is duiken onze favoriet, terwijl we in Azië graag nieuwe steden ontdekken. We hoefden niet lang na te denken wat we hier graag zouden willen doen, de Koning pinguïns bekijken in hun eigen omgeving! In Volunteer Point woont een permanente kolonie van deze interessante schepsels. De scheepstours waren ruim voordat we richting het schip vertrokken al volledig uitverkocht, zodoende dat we deze keer kozen voor een particuliere aanbieder op het eiland. Vooraf hebben we wel de algemene voorwaarden goed doorgelezen, voor het geval het schip de haven moest annuleren in verband met het weer! Gelukkig hadden we deze niet nodig, het schip kon vandaag zonder problemen voor anker in Stanley.

En ze stapte we vroeg in de ochtend, nadat Symen ze te water had gelaten, in de tender richting Stanley, waar Jimmy Curtis en zijn team al op ons stonden te wachten. Met een kinderlijk enthousiasme stonden we op de kade, wanneer zouden we nou eigenlijk gaan? Gelukkig had Jimmy het snel door en stuurde Stacey en Darren met zeven gasten op pad. De toer naar Volunteer Point gebeurt in Land Rover. In elke 4×4 passen vier passagiers en de chauffeur. Wij zaten samen met thee andere passagiers bij Stacey, wat hebben we gelachen. Allereerst op de weg, later op asfalt loze weg en helemaal op het moment dat we volledig off-road gingen. Het leek meer een op ritje in een achtbaan dan in een auto. Hoe dichter we bij de pinguïns kwamen hoe enthousiaster en blijer ik werd, als een klein kinder op Sinterklaasavond. Bij het zien van de eerste pinguïns ging de Range Rover niet alleen heen en weer door het oneven wegdek!

De anderhalve uur die we hadden om Volunteer Point te ontdekken heb ik gelachen, gehuild en geglimlacht. Allemaal op hetzelfde moment! Rondom het meer vind je twee pinguïn kolonies, Koning pinguïns en de Gentoo’s. Wij kozen ervoor om ons bezoek vooral te focussen op de King, zodat we niet als een kip zonder kop zouden rondlopen. Feitje, hetzelfde geldt voor pinguïns! De kolonie is zo bijzonder, en afgeschermd door stenen waardoor het voor ons als bezoekers duidelijk is waar we wel mogen komen en niet. Tijdens ons bezoek zijn onze chauffeurs omgetoverd in de persoonlijke bodyguards van de pinguïns. Het is belangrijk om afstand te houden en de weg van deze bijzondere dieren niet te blokkeren.

Het was al snel duidelijk dat vele volwassen dieren hun weg maakte naar de zee, zo deden wij. Wat ons daar stond te wachten was adembenemend. Overal Koning pinguïns met zo hier en daar een Gentoo en een verdwaalde Magellan pinguïn. Het water was onderweg naar laag water, door de afwezigheid van wind waren de reflecties zo mooi en helder. Met duidelijke verbazing hebben we hier heel veel van onze tijd doorgebracht, tot het echt tijd werd om nog even van de bouwvak toiletten gebruikt te maken voor we weer richting Stanley zouden gouden. Dat bleek nog even te moeten wacht … bij de auto’s stond Jimmy op ons te wachten met koffie, thee en lunchpakketten. Een half uurtje hadden we de tijd om even bij te komen onder het genot van wat eten en drinken, al kreeg ik geen koffie aangezien de angst er was dat ik anders van enthousiasme uit elkaar zou spatten! Ook zonder koffie gebeurde dat, bom vol energie zat ik in de 4×4 en nog helemaal uitbundig reagerende op de laatste pinguïns die we passeerde. En zo gingen we stuiterend weer richting de haven.

Aan het einde van de dag was het volledig leeg … alle energie lag bij de pinguïns. En dat was het meer dan waard! Hopelijk geven de foto’s een beetje weer waarom wij zo hebben genoten van deze geweldige dag, en dat nog wel samen.

 

 

 

Favoriete adresje voor … Volunteer Point tours!

Jimmy Curtis

Falklandeilanden

 

De rit naar Volunteer Point duur gemiddeld twee uur, waarvan je minimaal een uur off-road bent. Aan de weg wordt gewerkt, alleen die ligt er voorlopig nog niet! Hou er rekening mee dat je goed door elkaar word geschut en de rit niet echt heel erg comfortabel kan zijn. Voor ons viel het alles mee, aangezien we ons vol het ergste hadden voorbereid. Andere gasten daarentegen waren wat minder blij, die waren zich niet helemaal bewust van de afgelegen locatie van de pinguïn kolonie.

 

De pinguïns op Volunteer Point zijn permanent, al zal de ervaring tijdens het seizoen constant verschillend zijn. Denk hierbij aan de periode van aankomst, eieren leggen, het uitkomen van de eieren, de jongen voeren, etc. De Magellanic pinguïn vertrekt in Maart weer richting zee, deze zullen dus veel minder zichtbaar zijn. Einde zomer, begin herfst zullen de pinguïns gaan ververen. Het is dus mogelijk dat ze er wat ongeschoren uitzien! Wees je er van bewust dat elke periode zijn eigen charmes heeft. Maar mocht je echt de jonge schattige baby pinguïns willen zien dan is maart te laat, al zagen wij hier en daar nog wel pinguïns met een ei.

1 Comment

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.