Loading

Puerto Montt | De smaak van Chile

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Puerto Montt | De smaak van Chile

Het ervaren van een land doe je eigenlijk pas wanneer je openstaat voor de lokale cultuur en de regionale keuken. Ik ben een enorme fan van ergens aan een tafeltje plaatsnemen, wat te eten en drinken te bestellen terwijl ik de wereld aan me voorbij laat gaan. Mensen kijken is één van mijn favoriete bezigheden. Zo ervaar je pas echt een nieuwe plek optimaal! Al zegt een markt soms pas echt hoe het er ergens aantoe gaat.

Deze ochtend stapte ik samen met een groep enthousiaste passagiers in de bus voor de EXC ‘A taste of Chile: Fresh Fusion’ toer in samenwerking met Food & Wine magazine, een Amerikaans tijdschrift dat volledig in het teken staat van één van mijn favoriete bezigheden. We hadden nog niet onze billen op de stoelen laten ontspannen of de benen mochten alweer gestrekt worden. Chef Richard Knobloch stond op ons te wachten bij de markt, hier hebben we met z’n allen de ingrediënten gekocht voor onze lunch. Volledig ondergedompeld in lokale groentes, vlees, specerijen, etc. Tassen werden volgeladen met de meest lekkere ingrediënten. Volgens de toer omschrijving zou er een kookdemonstratie worden geven, nou niets was minder waar. Althans, ben je van het slag lekker zitten, praten en wijn drinken terwijl er voor je gekookt word dan zat was je aan het goede adres. Ben je meer een handen uit de mouwen persoon, net zo goed! Elke gast mocht vandaag van de toer genieten zoals hij of zij graag doet. Een handje vol ging samen met onze gids op stadstoer richting Puerto Varas terwijl andere van heerlijke drankjes genoten en andere flink aan het werk werden gezet!

Wow, wat een ontzettend toffe ervaring. Helemaal zo aan het begin van de cruise. Gelijk gestemde zaten aan de tafels te kletsen of samen tijd door te brengen aan de werkbank van de keuken. We maakte kennis met elkaar, leerde elkaars namen op hetzelfde moment dat we meer leerde over ingrediënten die thuis lastig in de supermarkt te verkrijgen zijn. Chef Richard is een ontzettend grappige man, met een ontzettend tof team mensen achter zich. Deelnemers aan de toer ontpopte zich tot echte gastvrouwen of professionele chefs. Zo mooi om mensen die je net hebt ontmoet zich te zien ontpoppen tot ontzettend zelfverzekerde mensen.

Samen genoten we van een zeer uitgebreid en verrukkelijke zoveel gangen lunch. Aardappel koekjes, vissoep zoals ik die nog nooit heb gegeten, de beste ceviche ooit gegeten … dit is nu hoor je hoort te genieten! Dit is hoe ik het liefst geniet van een nieuwe plek. En om eerlijk te zijn kan ik iedereen deze excursie aanraden, zeker aan het begin van een cruise. Je zult vrienden maken voor de gehele reis! Ik heb er in ieder geval geen spijt van, en zal nog lang aan deze excursie terug denken!

 

 

 

Favoriete adresje voor … Toer!

EXC Scheepstoer

A taste of Chile: Fresh Fusion

Puerto Montt, Chile

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.