Loading

Puerto Montt | Toeristische trekpleisters

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Puerto Montt | Toeristische trekpleisters

De dag begon heerlijk rustig, wachten op het vertrekken van de tour (Petrohue Falls, Lake Cruise & Chilean Countryside) voordat we met de hele groep in de tender naar de overkant konden. Alles lekker op z’n gemak, in de bus genietend van het prachtige uitzicht. Wat is dit land toch bijzonder mooi, de uitzichten vanaf Llanquihue meer zijn nog bijzonderder dan die we vanuit de bus konden zien. Het heldere water klotste tegen de onderkant van het schip, zelfs het uitzicht over het water was fantastisch om naar te kijken. De cruise over het meer duurde zo’n drie kwartier, precies genoeg aangezien de temperaturen vandaag nou niet echt heel erg warm waren.

 

En hier hield de rustige ochtend wel op, na een busrit richting Petrohué Falls belande we in één van de meest toeristische trekpleisters van deze omgeving. Enorme rijen mensen, families vergezeld door picknick manden waren allemaal klaar om deze ‘river rapids te zien. Google Translate noemt ‘rivier stroomversnellingen’ als vertaling voor dit woord. Het leek de Chinese muur wel of De Efteling tijdens de zomervakantie. Versteld keek ik naar het hele schouwspel, zo ontzettend dat ik eigenlijk vergat om te gaan kijken naar waar we eigenlijk voor kwamen. De ansicht, welke ik kocht in de schattige souvernirswinkel, laat een meer pittoresk beeld zien van het hele gebeuren.

 

Puerto Varas was een zeer aangename verademing na alle drukte. Een tof stadje met leuke winkels, prachtige dekens voor een redelijke prijs, goede restaurants en vooral fijne straten om even in rond te wandelen. Jammergenoeg is er tijdens tours altijd maar zeer weinig tijd om uitgebreid dit soort stadjes te bezoeken. Ik hoop dat ik een volgende keer meer tijd hier kan doorbrengen en veel leuke tips kan delen.

 

Favoriete adresje voor … Winkelen!

Puerto Varas, Chile

 

Puerto Varas heeft een mooi aanbod aan winkels en restaurants. Shop hier toffe souvenirs om mee naar huis te nemen, zo kocht ik heerlijke worsten als cadeautje en een prachtige deken voor onszelf. Een bezoekje aan deze stad tijdens de ‘Petrohue Falls, Lake Cruise & Chilean Countryside’ is eigenlijk net te kort! Je kan hier zeker een paar uur verblijven.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.