Loading

Nederland | Het is zover

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Nederland | Het is zover

In de hoek van de kamer staan twee koffers en een tas, ik weet waarom ze daar staan. En toch kan ik niet geloven dat ze al grotendeels zijn gepakt voor onze reis naar Nieuw Zeeland. Hier hebben we zo ontzettend lang naar uitgekeken, nu is het dan eindelijk zover!

Morgen vliegen we via Shanghai en Auckland naar Christchurch, ruim 30 uur zijn we onderweg. Niet iets waar we direct naar uit kijken, al weten we inmiddels dat het niet perse de lange vluchten hoeven te zijn die eindeloos lijken te duren! Wat vooraf ging aan deze mooie reis is een prachtige dag met familie en vrienden. In september 2023 hebben Symen en ik samen met hen onze bruiloft gevierd. Een fantastische dag, met ontzettend veel regen. Hemelwater op je trouwdag brengt geluk, wij zitten dus gebakken voor de aankomende jaren!

De eerste week logeren we in Lincoln, niet ver van Christchurch. Vrienden van ons wonen hier, ook in 2017 heb ik hier gelogeerd terwijl Symen verder voer op de Noordam langs de Nieuw Zeelandse kunst. Nu is het tijd om Symen te laten zien waar ik zo ontzettend van heb genoten. Op woensdag halen we de camper op niet al te ver bij Christchurch Airport, ons huis om het land mee te ontdekken. Hoeveel uren ik wel niet met m’n neus in de boeken zat of voor de computer hing lezend over dit fascinerende land kan ik je niet vertellen. Veel! Het resulteerde in een lijst van heel veel tips, zelfs voor vertrek weten we dat we de helft niet zullen zien … dat is helemaal okay. Nu hoef ik niet diep in de boeken te duiken wanneer we ergens zijn en hoeft er alleen te worden genoten. Oh en een bezoekje brengen aan het lokale VVV, dat is iets wat ik van m’n ouders heb meegekregen! Afsluitend verblijven we nog een weekje in de omgeving van Auckland, waar we onder andere een paar dagen naar Waiheke eiland gaan. 

Heb je nog toffe tips voor NZ of weet je een camping die we zeker niet mogen missen? Reageer onderaan de post en we zullen hem op het lijstje zetten.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.