Loading

Barcelona | Net als thuiskomen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Barcelona | Net als thuiskomen

Barcelona heeft iets bijzonders, het voelt als thuiskomen en toch blijft er altijd wel iets te ontdekken. Na de rare dagen begin deze week ben ik eigenlijk nog steeds niet echt in de stemming om ‘toeristisch’ bezig te zijn. Laat mij maar even lekker slenteren door de straten van deze toffe stad, kaartjes schrijven op een terras met een lokaal biertje op tafel en later op de avond heerlijk pinxios eten met Symen. Dit keer niet bij onze vaste stek, toch even iets anders uitproberen wanneer er ontiegelijk veel mogelijkheden zijn.

Een overnachting betekend heerlijk twee dagen genieten van de haven, vandaag een beetje hetzelfde gedaan als gisteren. Lekker ontbeten bij Federal, gewinkeld in de Gotische buurt en geschuild met m’n boek en een koud drankje tegen de regen. Dit was precies wat ik nodig had. De volgende keer ga ik wel weer cultuur opsnuiven en met m’n eigen ogen zien hoe het gaat met de bouw van de Sagrada Familia, de volgende keer!

 

 

 

Favoriete adresje voor … Biertje & Tapas!

Bodega Fermin

C/Sant Charles 18

Barcelona, Spanje

Voor lokale speciaal bieren en kleine tapas zit je hier goed. Dichtbij het strand, net ver genoeg om uit het toeristische gedeelte te zitten met veel te hoge prijzen.

Favoriete adresje voor … Pinxios!

Euskal Etxea

Placeta de Montcada 1

Barcelona, Spanje

Geniet van de Baskische keuken in hartje Barcelona. Laat je naar een tafeltje wijzen, pak het bord aan van de serveerster terwijl zij een drankje voor je inschenkt en kies uit het grote aanbod pinxios. Warme pinxios worden aangeboden aan de tafel, de koude worden op de toonbank binnen steeds aangevuld. Bewaar alle sateprikkers, zodat er duidelijk is wat je aan het einde moet afrekenen. 

Favoriete adresje voor … Biertje & Tapas!

Craft BCN

C/Paradis 4

Barcelona, Spanje

Een verborgen pareltje, met niet alleen een heel gevarieerde bierkaart. Onder de bar zit een muziekpodium waar elke avond van de week iets anders word aangeboden. De aangeboden hapjes zijn ontzettend goed voor de prijs die je betaald!

Favoriete adresje voor … Koffie & Ontbijt!

Federal (Gotic)

Passatge de la Pau II

Barcelona, Spanje

Oh wow, even iets heel anders dan biertjes en tapas. Een hippe koffietent in trek bij de degene die graag in een cafe werken, alleen aan de grote tafel mag met een laptop worden gezeten. Wil je een boek lezen, kaartje schrijven of beetje op je telefoon scrollen dan mag je overal plaats nemen. Bestel een koffie uit het enorme aanbod en kies uit de meest uiteenlopende ontbijtjes. Zeker een aanrader om de ochtend te beginnen, al vermoed ik dat ze de gehele dag een smakelijke kaart hebben!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.