Loading

Dubrovnik, Kroatië

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Dubrovnik, Kroatië

Ik was in de veronderstelling dat ik vanmorgen op dril moest, dus niet te laat uit bed. Symen had geen zin in ontbijt dus ging ik alleen naar ’t ontbijt. Na een omelet te hebben gehaald naar de thee automaat en wie kom ik daar tegen? Alie en Jo. Ze waren blij verrast om me te zien. Ik heb ze vergezelt tijdens ’t ontbijt. We hebben erg gezellig gekletst. Morgen blijft Symen aan boord dus ik ga morgen zonder man op pad. Geeft niet, want Alie en Jo vergezellen me. Morgen Corfu, maar vandaag Dubrovnik.

Na ’t ontbijt werd ik gebeld door Symen, ik hoef niet op dril, was een misverstand. Nou, dan wat anders verzinnen om te doen tot ongeveer een uur. Ik kan kort zijn over de tijdsperiode. Water, zon, zwembad, lekker briesje, dek en meer zon en water. Zalig in de zon genieten van de rust. Tot even voor een heb ik niets anders gedaan. Toen kwam Symen. Samen lunch gegeten en daarna omkleden om de oude stad in te gaan. Het is zelf Unesco. We zouden met de shuttle bus gaan, maar nergens was er een bus te vinden, toen maar met de taxi gegaan. Tijdens ’t ontbijt en vanuit ’t raam in m’n hut kon ik al genieten van prachtig uitzicht. Ook op dek was ’t prachtig. Wil nu al meer van Kroatie zien. Ben al 4 jaar geleden geleden in Rovinj geweest, heb daar Symen ontmoet, en dat was ook zo mooi.

De taxi bracht ons naar de oude stad en de rit was echt prachtig. Dit noem ik nog eens historie. In de jaren 90 is de hele stad gebombardeert, in 4 jaar tijd hebben ze Dubrovnik weer helemaal opgebouwd. Het is helemaal in oude stijl, maar ziet er ook echt oud uit. Symen en ik hebben heerlijk door de stad gelopen en genoten van al ’t moois de oude stad te bieden hebt. We hebben heerlijk op een bankje gezeten, genoten van de zee.

Op onze route kwamen we een bordje tegen met “koude dranken en beste uitzicht van de stad”. Dat moesten we natuurlijk even keuren. Het uitzicht was echt prachtig, we betaalde dan wel € 7,- voor twee flesjes drinken en plastic bekers, maar dat gaf helemaal niet. Ook de vreselijke luide muziek kon ’t uitzicht niet verpesten. Ik kan iedereen aanraden hier even langs te gaan.

Op deze reis is dit ’t enige niet Euro € land, toch kan je hier in Euro € betalen. Soms in je voordeel, soms in je nadeel. Maar voor die paar uur was ’t niet verkeerd.

Na al ’t heerlijke uitzicht en ’t lekkere drinken zijn we terug gegaan naar de boot. Met weer een prachtige route terug. Op de boot lekker avond gegeten en daarna ging ik naar de hut en Symen aan ’t werk. Rond half 9 kwam Symen terug om de kroketten te halen, want om kwart over 9 zouden we een Nederlands moment in de officieren bar hebben. Het was erg gezellig en iedereen genoot van ’t lekkers. Wat leuke mensen ontmoet en een leuke avond gehad. We wouden niet te laat te bed, maar toen we foto’s gingen kijken werd ’t toch nog laat. Vannacht gaat de klok een uur vooruit, dus ’t word een korte nacht.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.