Loading

Corfu, Griekenland

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Corfu, Griekenland

Nee, geen wekker! Uit, ik wil slapen en ik wil er nog niet uit! Oh, gelukkig. Het was Symen z’n wekker maar, niet die van mij. Ik mocht nog even lekker liggen, zeker met dat uurtje korter was ik erg blij dat ik nog even mocht liggen.. Om even voor 9 kwam Symen terug, hebben we de was geteld voor de wasserette en toen Symen ging heb ik m’n tas gepakt voor m’n dagje Corfu met Ali en Jo. We hadden in de eetzaal afgesproken. Eerst even wat lekkers halen en toen de dames zoeken. Ze zaten voor m’n neus en nog zag ik ze niet, gelukkig zagen ze mij wel.

Met z’n drietjes erg gezellig gegeten en gepraat. Ik denk dat vandaag nog veel prachtige verhalen op gaat leveren. Deze dames staan zo positief in ’t leven. Na ’t eten nog even een praatje met ’t personeel gemaakt. De jongens hier in ’t restaurant zijn zo nederig. Ze werken hier voor 10 maanden aan een gesloten. Ik heb zo’n respect voor de jongens. Voor mij maakt ’t geen verschil of je ober of kapitein bent. Zonder kapitein geen cruise, zonder obers geen service. Met een simpele glimlach zijn ze al blij hier.

Terug naar ons uitstapje. Spullen pakken en naar de gateway. We hadden verschillende opties. Er reed een gratis bus van de boot naar de cruiseterminal ook konden we lopen en daar kozen wij voor. Lekker langs ’t water. Bij de terminal hadden we ook verschillende keuzes. Shuttle bus of taxi. Prijsvergelijkend was de taxi stukken goedkoper dan de winstgevende shuttle bus van de Holland America Line. We genoten van een prachtige rit in de taxi en Ali kletste gezellig met de chauffeur. Op de plaats van bestemming hebben we heerlijk door de stad gelopen. Wat een mooie oude stad. Het doet me denken aan ’t oude stadgedeelte van Nice. Overal leuke winkeltjes, aardige mensen. Dit is echt een mooie stad. Niet de witte huisjes zoals je op veel Griekenland plaatjes ziet, maar zeker niet minder mooi. Ik hoef geen grote winkels met merknamen, ik geniet van de kleine winkeltjes met allemaal leuke tuttels.

Het viel ons op hoeveel blauwe ogen hier zijn. Ali en Jo waren net als ik in de veronderstelling dat deze ogen uit Turkije komen. Wat bleek, na een gesprek bij een leuke souvenirs winkel, dat ’t iets is van een hele tijd terug en een gebruik is over een groot gedeelte van de Middellandse zee. Vroeger waren er veel oorlogen, gevoerd door de mannen uit ’t noorden. Blond haar, blauwe ogen. Wat bleek, blauwe ogen waren geen goed nieuws, ik besloot ook maar m’n bril op te houden na dit gesprek, zonnebril wel te verstaan. Maar goed dat Symen niet mee was. De vrouw bij de winkel vertelde dat ’t nu niet meer erg is als je blauwe ogen hebt. Alles is gemengd. Terug te komen op ’t symbool, het staat dus voor de blauwe ogen van de mannen van ’t noorden. De ogen die je nu kan kopen zijn voor de bescherming. Na deze uitleg hebben we lekker gewinkeld in de pitoreske straatjes van Corfu.

Ik hoorde van alles over de heerlijke Griekse ijskoffie, die maar proberen. Hij was echt heel erg lekker, koffie met echt ijs. Geen waterige ijsblokjes, maar echt vanile ijs. We hebben erg genoten op het terras en ook de dames waren weer gezellig aan het praten. Het is altijd een genot om naar ze te luisteren. Na de heerlijke ijskoffie zijn we richting een gebouw gelopen dat we vanaf ’t terras konden zien. Het bleek een museum te zijn, geen museums voor ons deze keer. Wel een prachtig uitzicht over zee en daar wilden we wel even naartoe. Uiteindelijk de weg naar de zee gevonden en heerlijk met onze voeten in de zee gedobberd. Na een tijdje waren we genoeg afgekoeld en verlengden we weer ons padje. We zagen ons ‘thuis’ als liggen. Wat is de boot toch groot, ik kan er wel inkomen waarom mensen cruisen. Op zee is ’t een groot resort en al kan je aan wal, zie je (bijna) iedere dag een andere stad. Ik vraag me af of deze manier van reizen echt zo duur is. Op vele plekken kan je gratis eten en drinken en op eigen gelegenheid een stad bezoeken is goedkoper dan een toer nemen.

Terug naar Corfu, op een gegeven moment kwamen we weer op de taxi standplaats en zijn we richting de Oosterdam gegaan. Weer aanboord zijn we naar ’t Lido gegaan om even wat te eten. Ali was moe en ober King Nyo keek naar haar om toen Jo en ik wat te eten en drinken gingen halen. We hebben even goed voor onszelf gezorgd. Dat is ook erg belangrijk! Na de lunch zijn we ons eigen weg gegaan en ben ik naar de kamer gegaan. Daar was Symen ook, we hebben samen even lekker uitgerust en in de avond zijn we samen gaan eten. De rest van de avond was erg rustig. Ik heb even Opa en Oma Kruit gebeld, het is hun trouwdag vandaag. Ook nog even online geweest en de verhalen van papa en mama in Mexico gelezen. Zo te lezen genieten die net zoveel als ik doe. Niet te laat zijn we naar bed gegaan, we moeten dat uurtje nog inhalen!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.