Loading

Santorini, varen in de vulkaan

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Santorini, varen in de vulkaan

Vandaag is de dag dat we in Santorini zijn. Het moet hier echt prachtig zijn, als ik de verhalen moet geloven.

Toen ik wist waar deze reis naartoe zou gaan werd ik helemaal blij bij het woord Griekenland. Het leek me nou zo ontzettend mooi. Corfu was echt zo prachtig dat ik zeker meer wil zien van Griekenland. De ochtend was rustig, genoten van een lekker ontbijtje met Ali en Jo en daarna lekker over dek gelopen en genoten van het uitzicht. Toen we Santorini invoeren, wat overigens gedaan werd door Symen, was ’t uitzicht adem benemend. Het leek wel alsof er sneeuw op de berg lag, al dat wit. Zo’n mooi gezicht vanaf de boot. Heel veel foto’s zijn er op dat moment genomen. Ook heel veel mensen op de boeg deze morgen. Normaal is deze alleen open voor personeel, maar bij in en uitvaren is deze ook open voor overige bezoekers. Het erg leuk gesproken met verschillende mensen, vind het altijd leuk om een praatje te maken met nieuwe mensen en te horen wat andere vinden of wat ze gaan doen die dag. Zo ontmoet je nog eens iemand, zitten hier bijna 2000 passagiers aanboord.

Na ’t binnenvaren van Santorini baai ben ik gezellig bij Ali en Jo gaan zitten. Had ze al gespot op ’t terras van dek 10. Ook deze keer weer genoten van prachtige verhalen. Ze waren erg benieuwd naar Symen en die kwam me om half 1 halen voor de lunch dus hadden ze vandaag de kans om hem te ontmoeten. Tijdens de lunch heerlijke pasta gegeten en daarna ons klaar gemaakt voor de tender rit naar Santorini. Ook deze stad heeft geen haven waar de Oosterdam kan aanleggen, dus ook hier gaat aan land komen met tenders. We zaten heerlijk bij het raam dus konden lekker genieten van het prachtige uitzicht en het zeebriesje. Er lagen heel wat bootjes en dat maakt alles erg levendig. Ook het uitzicht vanaf de tender was echt prachtig, zoveel te zien.

Met de kabelbaan zijn we naar boven gegaan. Het was een wachttijd van ongeveer een kwartier maar dat we zo voorbij. We konden ook met de ezel of lopend naar boven, maar die optie hebben we maar over geslagen. Boven aangekomen vind je direct heel veel winkeltjes met de prullaria die bij dit soort stadjes horen. Symen en ik zijn gewoon lekker gaan lopen en we hebben genoten van al ’t moois dat we zagen. We waren blij dat we geen zware koffers hoefde te dragen. Het is hier erg hobbelig en warm, zelfs nu al laat staan in Juli.

Om de zoveel meter vonden we het prachtigste uitzicht van het eiland, dit was echt zo mooi. Het enige verschil met de foto’s uit de reisgidsen is, is dat daarop geen electra kabels te zien zijn en die zijn er in het echt wel, verder is eigenlijk alles net zo sprookjesachtig. De witte huisjes, blauw met witte kerkjes … prachtig allemaal. We hebben ontzettend genoten van al dat moois die dit stadje te bieden heeft. Wil zeker nog eens terug, nog lang niet alles gezien.

Aan het einde van de middag lekker op het terrasje gezeten en toen weer terug richting Oosterdam. Op de Oosterdam hebben we heerlijk een duik genomen in het zwembad en moest Symen weer terug aan het werk. Tussen het werk door even eten en Symen weer aan het werk en ik heb genoten van een prachtige zonsondergang. Hierna lekker op mijn vaste stekje gezeten in de bieb en een praatje gemaakt met de barman van de koffie bar. Altijd gezellig. Niet te laat ben ik naar de kamer gegaan en ben ik in slaap gevallen. Zoveel in drukken op gedaan vandaag dat het tijd was om vroeg te slapen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.