Loading

Napels, de hop on, hop off bus

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Napels, de hop on, hop off bus

Was erg vroeg vanmorgen, Symen moest aanleggen vandaag hier in Napels. Vanaf een uurtje of half 2 is hij klaar en kunnen we samen de stad in.

Om 9 uur, vaste prik in ’t Lido aan ’t begin van de eetzaal. Het is altijd erg gezellig, Ali had haar lelijke ketting meegenomen om aan me te laten zien. Ze wou er de draak mee steken tegenover Jo, maar die kon er niet om lachen. Ik vond hem natuurlijk “prachtig” en deed hem om. King zei beleefd hoe moi hij stond, maar wij hadden ’t gevoel dat dat puur beleefdheid was.

King was zwaar geschokt toen hij hoorde dat Ali en Jo vandaag samen op pad zouden gaan, zonder mij. Ik zou aanboord blijven totdat Symen klaar was met werken. Ik wou wel mee met de dames, maar wou ook om half 2 weer een boord zijn. Na wat overleg leek ’t iedereen gezellig als we met z’n drietjes zouden gaan en dan optijd weer terug. King ook gelukkig want die vond ’t maar geen goed idee om Ali en Jo samen te laten gaan. Ik wel, maar ’t is wel altijd gezellig met z’n drietjes. Ik geniet van deze uitstapjes en de gezellige verhalen. Geen idee van ’t leeftijdsverschil.

Even spullen pakken en toen naar buiten en ja hoor ik was ze weer kwijt. Ik moest er beneden uit en de dames kwamen van dek 2. Gelukkig zag ik ze snel en vonden we elkaar op de juiste verdieping.

Van Jo haar dochter had ze gehoord hoe leuk ’t was om op de “hop on, hop off” bus te stappen. Voor de cruise terminal stond die bus al, dus we hadden geluk. Dit was de bus voor de paarse lijn. Via een korte route naar ’t parkeer terrein van de bus. Daar betalen en toen wachten op vertrek, wat duurde dat lang zeg. Toen we eindelijk gingen genoten we ontzettend van alles. We deden een prachtige route langs de kust. Zoveel te zien en de uitleg via koptelefoons in Engels was ook fijn. Dit is echt een leuke manier van de stad zien, lekker in de buitenlucht met zulk prachtig uitzicht. Wat wil je nog meer? Van deze kant is Napels een prachtige stad, alleen ’t verkeer is echt doodeng. Overal toeterende auto’s, scooters, niet normaal! Het verkeer hier is idioot, niet zo idioot als in Catania, maar toch!

Na de donker blauw zijn we overgestapt naar de lichtblauw. Dit was meer een stads route, we genoten meer van de kustroute maar dit was ook leuk. Het verkeer was eigenlijk doodeng! Ambulances kunnen niet eens passeren. Je bent dood voor je aankomt in ’t ziekenhuis. Niemand laat je erdoor, niet normaal.

Tegen kwart over 1 waren we weer terug en kon ik even eten voordat Symen en ik samen uit gingen. Al gauw kwam Symen ook naar boven om bij ons aan tafel te zitten, eten en omkleden en op pad. We hebben niet veel gedaan, lekker rondgelopen en terug op ’t schip een duik genomen in ’t zwembad, dat was erg lekker. Daarna moest Symen snel douche en omkleden. Na z’n dienst lekker gegeten en s’avonds niet te laat naar bed, morgen om kwart voor 7 moet ik in de Vista Lounge zijn, om te escorten bij een tour, heb de “highlights of Rome” gekregen. Mijn eerste keuze! Word een spannende dag morgen!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.