Loading

Livorno, verkent met de Hop On, Hop Off bus

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Livorno, verkent met de Hop On, Hop Off bus

Al vroeg ging Symen eruit, hij deed de aanleg hier in Livorno. Om half 9 kwam Symen nog even langs de kamer en toen was ik ook klaar wakker. En toen ging de telefoon … Jo, of ik al wakker was, echt wel! Hadden zeker gedacht dat ik tot ’t middaguur zou slapen. Nee, gewoon 9 uur met ’t ontbijt zou ik er zijn! Het is ing zijn verjaardag en die mag ik natuurlijk niet missen. We gingen zingen en van emotie dook hij onder een desk. Hij was helemaal geemotioneerd dat we zongen en een kadootje voor hem hadden. Dat had hij nog nooit meegemaakt in de jaren dat hij vaart. Mooi dat wij hem dit konden geven!

Tijdens m’n bezoekjes in de bieb heb ik wat opgezocht over Livorno. Liz, ’t meisje die de bibliotheek runt, heeft me helpen zoeken naar dingen te doen. Pisa is dichtbij en schijnt goede te doen zijn met de trein. Bij nader inzien en de kosten voor de taxi naar ’t station, kozen we toch voor een bezoek aan Livorno. Shuttle bus koste maar € 5,-. Helemaal niet verkeerd.

Aangekomen in Livorno vonden we de Hop on Hop off bus. We kozen ervoor om eerste zelf wat te lopen en daarna konden we altijd nog met de bus. We zijn lekker gaan lopen. Livorno is een rustige, schone en mooie stad. Helemaal niet zo druk als de andere Italiaanse steden. De winkels hier zitten mooi in gallerijen, zodat je lekker in de schaduw loopt. Na ’t winkelen gingen we naar de toerbus, we wouden graag een rondje mee. Het was een leuke rit, maar niet zo mooi als in Napels. Livorno heeft een mooie kustlijn en er staan echt prachtige huizen langs de kust hier. Echte villa’s, met prachtige patio’s. Zo’n huis zou ik wel willen hebben.

Na de route zijn we naar de shuttle bus halte gelopen en al gauw kwam de bus. Terug op de Oosterdam zijn we lekker wat wezen eten en daarna was ’t zwembad tijd. Zalig hoor, niets hoeft en alles mag. Nog gezellig met Lix en Arlan gesproken in de bieb. Liz geholpen om Nederlandse boeken te herkennen.

S’avonds prijkte ik aan Symen z’n arm, we gingen naar een show. Ik vond ’t de leukste. Soort musical met bekende liedjes. Na de show in de bar wat gedronken en een heel leuk gesprek gehad met een Canadees. Na de biertjes gingen we naar ’t nachtelijke toetjes buffet, een heerlijke avond. Na alle chocolade lekker naar bed. Morgen een lekkere rustige dag, dus dat is lekker!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.