Loading

Barcelona

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Barcelona

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel, alweer zaterdag vandaag. Tot 5 uur hebben we een zee dag, daarna leggen we aan in de haven van Barcelona.

De ochtend was erg rustig, met de dames ontbeten en een heel leuk gesprek gehad met Kitch en Joyce. Zulke aardige mensen. Wie weet kom ik ze nog wel eens tegen op de andere Dam schepen. Na het gezellig gesprek met Kitch en Joyce gezellig gekletst met Ali en Jo, wat ga ik deze dames missen, het is altijd zo gezellig. Na ’t ontbijt ben ik op dek 10 gaan liggen en heb ik plekken bezet gehouden voor Alie en Jo. Zij gingen naar ’t afscheid van personeel en de uitcheck uitleg. Ik had daar geen oren naar dus ik ging lekker in de zon liggen. En oh, de zon was zo lekker. Niet te veel zee wind, lekker warm. Boekje lezen, thee drinken, insmeren, slapen, etc. Dit is echt lekker.

Rond half 12 kwamen de dames naar boven. We hebben weer gezellig gepraat en foto’s gemaakt van ons drietjes, voor in ’t plakboek! Tegen een uur of 1 gingen Alie en Jo eten en ik wachte op Symen, die kwam later. In de tussentijd lekker relaxed en naar muziek geluisterd.

Tegen half 2 kwam Symen en in de gang kwamen we Alie en Jo tegen, leuk dat Symen ze nu ook kent. S’middags rustig aan gedaan samen en toen Symen weer moest werken ben ik boven op ’t dek van ’t uitzicht gaan genieten. Was zo mooi, uitzicht op de stad van Barcelona.

Ik denk dat het 4 uur geweest moest zijn toen ik naar de kamer ben gegaan, douche, omkleden en zorgen dat ik mijn paspoort terug krijg. Allemaal gelukt en om 5 uur kon ik aan wal. Ik zou Dale ontmoeten voor een gezellig diner. Symen, Eli en Mile gaan ook mee dus eerst samen gezellig de hort op. Vanaf de boot naar de Ramblas reden Shuttle bussen. Die genomen, bij de eerste bushalte stond Dale al te wachten. Het was leuk om hem weer te zien. We hebben gezellig gekletst en Dale bracht verschillende Amerikaanse kadootjes voor me mee, dingen die ik miste. Na alle pakjes zijn we verder gelopen en hebben we lekker gewinkeld en genoten van een ijsje bij Ben & Jerry’s die we buiten hebben opgegeten. Hierna zijn we naar de Ramblas gelopen, maar een klein stukje want Symen was al vroeg klaar met werken en kwam ook die kant op.

Toen eindelijk de shuttlebus met Symen arriveerde, het duurde nogal lang, zijn we met z’n drietjes over de Ramblas gelopen, helemaal. Overal terrasjes, levende standbeelden en allemaal marktstalletjes. Heel erg gezellig …. Opeens hoor ik uit het niets “martine” “martine” … ik kijken en wie zitten er daar op een terrasje aan de sangria? Ja hoor, Ali en Jo! Ik moest natuurlijk wel even proeven, smaakte erg lekker. Na wat gekletst, want zo gaat dat bij ons, zijn we verder gegaan op de route.

Bij Cafe Zurich lekker koffie gedronken en genoten van alles wat hier op straat gebeurt. Het is een prachtige avond, lekker weer en leuk gezelschap … wat wil je nog meer? Eten, want we hadden rond 9 uur toch wel trek. Eli en Mile zouden naar Cafe Zurich komen, vanuit daar zouden we naar ’t tapas restaurant die Eli zijn broer ons aanraadde. We hebben heerlijk gegeten en hele leuke gesprekken gehad. Mile dacht dat ik op een heel klein bootje zat met een paar vrienden, ze begreep niet dat ik alleen Symen kende en er zo’n 2800 mensen op de Oosterdam zitten. Zo leuk toen we foto’s aan haar lieten zien van de Oosterdam. Oh, zo groot!

Na de koffie zijn we lekker gaan lopen door de stad. Ik liep natuurlijk foto’s te laten zien aan Dale, later ben ik toch maar gaan genieten van Barcelona. Het is een aardige schone stad, buiten het wildplas probleem. Tijdens het rondlopen vonden we vele straat muziekanten en een buiten bioscoop midden op een plein. Barcelona leeft echt s’avonds, zo leuk. Ik voel me hier echt thuis. We zouden nog een biertje drinken, maar ik was eigenlijk wel moe van alle mooie indrukken. Barcelona is een prachtige stad en leeft zo. Lijkt wel alsof iedereen hier buiten leeft. Ik wil hier zeker nog terug komen.

Nadat de taxi ons thuis heeft afgezet zijn we lekker gaan slapen, laatste nacht hier.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.