Loading

Op Zee, met een medische evacuatie

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Op Zee, met een medische evacuatie

Vier uur vanmorgen ging de telefoon, of was het de misttoeter? We weten het eigenlijk niet, maar we weten wel dat we samen recht op in bed zaten van het geluid. Gelukkig bleef het bij die ene keer en konden we verder slapen … niet heel erg lang want om 6 uur ging weer de telefoon. De boot had vannacht om 5 uur om moeten keren vanwege een medisch spoedgeval en nu zal er een helikopter van de Amerikaanse kustwacht deze kant op komen om de patiënt op te halen. Symen kreeg de brugwacht dus die moest zich snel even toonbaar maken en hup naar de brug. Als ik het wou zien, de reddingsoperatie, dan moest ik de tv maar aanzetten. De helikopter was om 7 uur verwacht, maar door een te kort aan brandstof kwam hij pas rond een uurtje of 8. Nou, de hele tijd heb ik voor de tv gezeten, niet alleen omdat het spannend is, maar ook omdat ik niet meer kon slapen. We hebben een binnenhut en het klinkt hier de hele dag door of de regen tegen het raam tikt en omdat we lekker doorvaren gaan we lekker heen en weer ….

Ja hoor, daar was de helikopter tegen een uurtje of 8. Hier op de tv kunnen we 24 uur per dag het voor en achterdek bekijken via een webcam. Hartstikke leuk en zo kunnen we van alles volgen. De gehele operatie heeft 40 minuten geduurd en de patiënt is veilig van boord gehaald en is buiten levensgevaar. Wat wel interessant is om te melden is dat er boven onze boot de hele ochtend een brandstof vul vliegtuig heeft gecirkeld, dit omdat de helikopter helemaal uit San Diego moest komen. Tegen half 9 ben ik weggegaan van de tv en kon ik nog even de helikopter in het echt bewonderen, hebben we dit ook meegemaakt. Wel vervelend ben je eindelijk op je duurgespaarde cruise en word je zo ziek dat je van boord moet.

Om 9 uur had ik een briefing over de veiligheid hier in het schip, gisteren ook eentje gehad en dit was een aanvulling. Nu alleen nog in Puerto Vallarta om 9:30 een boot drill en dan ben ik er helemaal vanaf. Gelukkig duurt deze maar een half uurtje dus kan ik daarna doen en laten wat ik wil!

M’n dag op het schip was erg lekker rustig, gesproken met verschillende gasten aanboord, wat geschreven en geplakt in mijn vakantie boek en heel veel thee gedronken. Het is hier echt zulk mooi weer en daar maak ik flink gebruik van! Ben bang dat ik straks erg buiten de boot valt tussen de mensen die nu in Nederland zijn, als ik van m’n ouders hoor hoe het weer in Nederland is ben ik blij dat ik er niet ben. Ik hou van de winter, maar dit is me een beetje te veel.

S’avonds zijn Symen en ik naar de formele avond geweest, de show hadden we al gezien maar we hebben een gezellige avond gehad. Lekker een biertje gedronken in de Ocean Bar en daarna richting de OB, officieren bar. Hier hebben we nog wat gedronken met Ad en Marja, Ad werkt hier als stagiere in het hotelwezen en Marja is net als ik als vriendin aan boord. Was een gezellig avond. We lagen wat laat in bed, maar ja … dat mag ook wel eens!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.