Loading

Cabo san Lucas

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Cabo san Lucas

Cabo San Lucas, we kennen het wel van de Mexico springbreak verhalen. Vandaag is het gelukkig geen springbreak maar dit is onze laatste haven in Mexico voor de deze cruise. Voor vandaag heb ik een cruise toegewezen gekregen voor een Tall Ship toer met snorkelen, de toer is niet voor 1 uur dus had de hele morgen voor mezelf.

Cabo San Lucas heeft geen pier waar de Oosterdam aan kan liggen, daarom gebruiken we hier vandaag de tenders. Dit zijn boten die van het vaste land naar de boot varen, een soort water taxi. Allereerst gaan alle mensen van boord met een vroege toer, daarna kunnen de mensen aanboord van de tenders met een tender ticket. Deze tickets kunnen de passagiers krijgen in de Vista Lounge, op deze manier gaat het gebruik van de tenders geleidelijk. Als iedereen van de vroege toers en de tickets aan land zijn worden het open tenders, hier mag iedereen gebruik van maken.

De ochtend was weer heerlijk rustig, wat gegeten, wat rondgelopen, met wat mensen gesproken, wat dingen gedaan voor school, etc. Tegen 11 uur kreeg ik een telefoontje van Symen dat er open tenders waren en als ik wou ik nu naar Cabo kon gaan. Even m’n tas pakken, paspoort mee en natuurlijk wat geld en toen op naar de tenders … nou ja, terug voor m’n zonnebril, eenmaal weer op de gang kwam ik erachter dat ik geen zonnebrand mee had dus weer terug … ik had een stappenteller moeten hebben om te kijken hoeveel stappen ik eigenlijk maak zeker als ik alles vergeet!

Bij de tenders stond Symen met een aantal collega’s te zorgen dat iedereen veilig aan boord kon van de boten en veilig weer aan boord kon komen. Het ritje naar Cabo ging heel erg snel, met 15 minuten was ik in Cabo en kon ik genieten van de pier. Al snel wist ik dat deze plek niet helemaal mijn plek was, overal kwamen mannen vandaan vragen of ik een watertaxi wou naar het strand, een taxi naar het centrum, of ik mee wou op toer, of ik wou gaan snorkelen, etc. Toen ze me ook nog begonnen aan te spreken met ‘pretty lady’ heb ik mijn oogkleppen opgezet en net gedaan of ik de heren niet hoorde. Helaas geen ‘no gracias’ voor de mannen, maar op een gegeven moment was het klaar. Ik had een t-shirt moeten maken met de tekst erop. Geen zin in al die mannen op de boulevard dan maar even naar binnen bij de markt. Hier zijn heel veel souvenirs te koop, Anne vroeg of ik al veel had gekocht maar eigenlijk niet. Alle dingetjes die ik leuk vind qua sjaals en tassen heb ik al, mede mogelijk gemaakt door de Mexico trip van mijn ouders in Mei.

Binnen in de markt had ik gauw door dat als ik Spaans sprak de mannen veel minder vervelend waren. Vroegen ze wat in Engels sprak ik wat woorden Spaans, gewoon wat standaard zinnetjes uit je hoofd leren, en het komt helemaal goed! In de markt wat afgedongen op de ansichtkaarten en daarna ben ik weer richting de cruise pier gegaan, hier kunnen de passagiers wachten voor hun tender. Ik had mazzel, Cactus de kapitein van de Tall Ship waar ik mee op toer ga stond al te wachten op zijn gasten.

Een kwartier voor aanvang waren alle gasten er al en konden we met z’n allen richting de watertaxi’s die ons naar de Telofa brachten. Bij de Telofa aangekomen viel ik even stil, wat een mooi schip. Cactus vertelde vol passie over het schip en zijn crew, Linda en Mike. We werden ontvangen met water en een uitleg over het schip. Eenmaal op zee kregen we een toer langs verschillende stranden en rotsen, het is hier echt prachtig. Nu snap ik wel waarom mensen hier naartoe gaan, als je eenmaal langs de verkopers bent op de bouvelard is het hier gewoon prachtig. Ook gingen we langs de beroemde boog en gingen we richting de andere kant van de Cabo baai. Met de andere passagiers de zijlen gehesen en daarna mochten wij zelf achter het roer zitten. Eenmaal op de plek van bestemming gingen de zijlen naar beneden, anker uit en kon iedereen zich in zijn snorkel outfits hijsen. Als eerst ging ik het water in, zie je met al gaan? Flippers aan, snorkel op stuntelend op een trapje … denk dat het er erg grappig heeft uitgezien. De eerst aanraking met het water was koud, maar eenmaal er helemaal in was het heerlijk, de water temperatuur was zo’n 20 graden. Als het buiten die temperatuur is ben ik al helemaal blij!

Samen met een dame en een heer ging ik opzoek naar de mooie onderwater wereld. De man in ons groepje van drie wou zeker zijn dat hij met mij kon gaan snorkelen, ik ben een gecertificeerde duiker en hij had veel vertrouwen in mij. Omdat we allemaal een reddingsvest moesten dragen hadden we wel wat bagage bij ons en bij deze heer zorgde dit voor heel wat problemen, na 5 minuten zat het vest overal behalve waar hij had moeten zitten … even een duikje gemaakt, zijn vest goed gedaan en toen konden we weer verder. Ik koos ervoor om mijn vest om mijn arm te doen en aan mijn twee buddy’s te geven als ik even naar beneden wou gaan. Het was schitterend beneden, Angel Fish, Box Fish en heel veel meer soorten vis. Het was echt heel erg mooi, ook waren er heel erg veel zee egels. Voor de heer in ons groepje heb ik een schelp van een zee egels opgedoken en hij was helemaal blij!

Na heerlijk hebben gesnorkeld ging de toeter van het schip, toen werd het tijd om terug te keren naar de Telofa. Aanboord stond er fruit, muslie-repen en Oreo koekjes klaar voor ons en er was een volle bar. Verschillende soorten sap en alcohol stonden tot onze beschikking. In vergelijking met de toer naar Mazatlan is deze echt een vette 10 waard! De mensen zijn ontzettend aardig, passagiers en de crew, en het is gewoon een heel rustige toer. Geen herrie, prachtige kustlijn, de wind door m’n haar … wat wil je nog meer?

Om 4 uur waren we weer terug aan het vaste land van Cabo en konden we wachten op de tenders. Om half 5 zou de Oosterdam weer richting San Diego gaan, dus we haalde net op tijd een van de laatste tenders. Terug aanboord heel erg snel wat gegeten, vandaag word namelijk het kerstdiner geserveerd en Symen en ik hebben de 9 uur, dus dat is nog even wachten.

Terug in de hut, lekker al het zoute water van me afgedoucht en me omgekleed in mijn formele outfit. Boven nog even een lekkere beker thee gehaald en met Jonathan gepraat totdat de hele beker leeg was. Daarna was het tijd om terug te gaan naar hut en te wachten op Symen. Hij moest snel omkleden en daarna richting het Lido.

We zaten aan tafel met twee andere officiers. We hadden veel keuze in het menu, ik begon met de zalm en garnalen als voorgerecht, Symen had hetzelfde en de lente uit soep. Als hoofdgerecht had ik de zeevruchten pasta en Symen de Rib Eye, als toetje had Symen de chocolade rol en ik ging het kaas plankje. Nu staat het hier erg snel achter elkaar en zo ging ook ons diner. In minder dan een uurtje, ik denk zelfs minder dan 45 minuten, hadden we alle gangen gehad en werden we eigenlijk verzocht om ons verder te verplaatsen in het schip … jeetje mina, dat ging snel. Het was eigenlijk helemaal niet het kerstdiner wat ik thuis gewent ben, maar niets aan te doen.

Klaar met het diner gingen Symen en ik even een rondje doen op het schip. Tijdens dit rondje kwamen we veel collega’s van Symen tegen en hebben we ons bij hen gevoegd en heerlijk gekletst. De plannen van de avond waren niet helemaal duidelijk dus gingen we met de hele groep door het schip, onze weg volgend kwamen we meer collega’s tegen en eindigde we met z’n allen ergens in het schip wachtend op het feit dat we met z’n allen moesten gaan zingen op het podium. Ja, je leest het goed, ik heb gezongen op het podium van de MS Oosterdam. Het was ontzettend gezellig, backstage heb ik ontzettend gelachen en ook op het podium was het heel erg gezellig! Oh, dit is echt super. Na het zingen en het grote applaus van de passagiers gingen we met z’n allen een Kerstborrel drinken in een van de restaurants aan boord en ook waren er heerlijke hapjes.

En nu? Met z’n allen gingen we richting de disco aanboord, van veel passagiers kregen we de vraag wie er nu het schip vaart? Het antwoord van een van de meiden in de groep was; een jongetje van 5 … ja, kom op zeg mensen. Denken ze nu echt dat er niemand achter het roer zit? De diensten worden goed gewisseld deze dagen zodat iedereen een feestdag een avond vrij heeft. In de Nothern Lights heb ik heerlijk gedanst met Symen zijn collega Holly en hebben we ontzettend leuke avond gehad. Vandaag heb ik Symen zijn collega’s goed leren kennen het was ontzettend gezellig.

Om 1 uur lagen we in bed, niet erg laat maar we waren beide een beetje moet. Vannacht hebben we een uurtje extra en Symen hoeft alleen zijn wacht te draaien morgen middag, dus we hebben we een heerlijk rustig dagje voor boeg morgen! Lange leven Kerst.

 

Tags

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.